Reklama

Čerešňová BUBLANINA vie byť ešte lepšia! Pridajte do nej aj...

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Recept na nadýchanú bublaninu naša cukrárka Veronika ešte vylepšila o ingredienciu, ktorá obľúbenému čerešňovému koláčiku dodá šmrnc.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Kokosová bublanina s čerešňami.

Ide o kokos! Už 60 gramov strúhaného kokosu premení vašu obyčajnú bublaninu na zážitok. Na recept od cukrárky Dobrého jedla sa môžete spoľahnúť!

KOKOSOVÁ BUBLANINA S ČEREŠŇAMI

10 PORCIÍ, PRÍPRAVA 25 MINÚT, PEČENIE 35-40 MINÚT

Potrebujete:

  • 4 vajcia
  • 140 g krupicového cukru
  • 250 ml mlieka
  • 300 g polohrubej múky + na vysypanie plechu
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 500 g vykôstkovaných čerešní
  • 60 g strúhaného kokosu
  • maslo na potretie plechu

POSTUP:

  1. Vajcia spolu s cukrom vyšľahajte na svetlú penu. Striedavo už len ručne primiešajte múku zmiešanú s kypriacim práškom, polovicou kokosu a mlieko.
  2. Cesto vylejte na plech potretý maslom a vysypaný múkou, jemne uhlaďte.
  3. Čerešne zmiešajte so zvyšným kokosom a poukladajte navrch cesta. Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte 35-40 minút.
  4. Upečenú bublaninu nechajte vychladnúť. Pred podávaním ju môžete posypať práškovým cukrom.

Autori článku

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.