Čerešňová BUBLANINA vie byť ešte lepšia! Pridajte do nej aj...
22. 6. 2024, 11:03 (aktualizované: 22. 6. 2024, 11:04)
Reklama
Recept na nadýchanú bublaninu naša cukrárka Veronika ešte vylepšila o ingredienciu, ktorá obľúbenému čerešňovému koláčiku dodá šmrnc.
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
43 fotografiíPrejsť do galérie
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Kokosová bublanina s čerešňami.
Ide o kokos! Už 60 gramov strúhaného kokosu premení vašu obyčajnú bublaninu na zážitok. Na recept od cukrárky Dobrého jedla sa môžete spoľahnúť!
KOKOSOVÁ BUBLANINA S ČEREŠŇAMI
10 PORCIÍ, PRÍPRAVA 25 MINÚT, PEČENIE 35-40 MINÚT
Potrebujete:
- 4 vajcia
- 140 g krupicového cukru
- 250 ml mlieka
- 300 g polohrubej múky + na vysypanie plechu
- 1 balíček kypriaceho prášku
- 500 g vykôstkovaných čerešní
- 60 g strúhaného kokosu
- maslo na potretie plechu
POSTUP:
- Vajcia spolu s cukrom vyšľahajte na svetlú penu. Striedavo už len ručne primiešajte múku zmiešanú s kypriacim práškom, polovicou kokosu a mlieko.
- Cesto vylejte na plech potretý maslom a vysypaný múkou, jemne uhlaďte.
- Čerešne zmiešajte so zvyšným kokosom a poukladajte navrch cesta. Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte 35-40 minút.
- Upečenú bublaninu nechajte vychladnúť. Pred podávaním ju môžete posypať práškovým cukrom.