OVOCNÁ PAVLOVKA alebo CHARLOTTA? PETRA TÓTHOVÁ ich upiekla ako rolády!
23. 6. 2024, 8:06 (aktualizované: 23. 6. 2024, 8:58)

Zdroj: Mária Abrahámová
Reklama
Cukrárka a porotkyňa televíznej súťaže v pečení, rada vymýšľa nové dezerty, alebo variácie pôvodných receptov. Vyskúšajte jej letné rolády so šťavnatým ovocím!
Zdroj: archív Petry Tóthovej
Zdroj: https://www.instagram.com/p/C6q-tLGKndx/
Zdroj: Mária Abrahámová
Galéria k článku
26 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Júlová súťaž SLADKÁ VÝZVA: Marhuľová TORTA vám môže priniesť krásnu výhru!Malinová Pavlovovej roláda
8 porcií, príprava 25 minút, pečenie 13 minút
POTREBUJETE:
- 5-6 bielok z vajec veľkosti M
- 1 lyžička vínneho kameňa (dá sa nahradiť octom)
- pol lyžičky soli
- 300 g krupicového cukru
- 20 - 30 g mletých lyofilizovaných malín
- 200 + 200 ml šľahačkovej smotany 40%-nej
- 180 ml kyslej smotany
- 30 - 50 g práškového cukru (podľa chuti)
- vanilka na ochutenie
- ovocie do plnky
POSTUP:
- Dobre vyšľahajte bielky spolu s vínnym kameňom a soľou . Postupne zašľahávajte krupicový cukor do pevných špičiek.
- Primiešajte maliny, rozotrite na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte asi 8 minút pri 200 °C. Potom dopekajte ešte 5 minút pri 160 °C na režime klasického ohrevu. Čas záleží od veľkosti a hrúbky hmoty.
- Upečený plát nechajte vychladnúť a za ten čas vyšľahajte 150 ml kyslej smotany a 200 ml šľahačky s práškovým cukrom a vanilkou do tuha.
- Vychladnutý plát posypte práškovým cukrom, prekryte papierom na pečenie, plech otočte a pôvodný papier opatrne odlepte.
- Plát potrite vyšľahanou ochutenou smotanou a v strede posypte ľubovoľným nakrájaným sezónnym nakrájaným ovocím (napríklad jahodami). Zarolujte a nechajte aspoň hodinu v chladničke stuhnúť.
- Vyšľahajte obe zvyšné smotany s trochou cukru a vanilky. Šľahačkovou hmotou a ovocím ozdobte roládu podľa vkusu.

Video Player is loading.
OSVIEŽUJÚCE KOKTAILY: Viete namiešať Mojito, Piña Coladu či Margaritu?Jahodová charlotta ako roláda
4 porcie, príprava 25 minút + tuhnutie
POTREBUJETE:
- 18 podlhovastých cukrárskych piškót
- 120 ml mlieka
- 250 g jemného tvarohu
- 150 g rozpustenej bielej čokolády
- 400 g smotany na šľahanie 40%
- vanilková pasta podľa chuti
- 250 g jahôd, pár si nechajte na dekoráciu
POSTUP:
- Podložku si pokryte viacerými vrstvami potravinárskej fólie.
- Piškóty krátko namočte v miske s mliekom. Poukladajte ich na podložku do dvoch radov pod seba po 9 kusov.
- Vyšľahajte tvaroh, smotanu a čokoládu do pevnej špičky. Môžu ostať kúsky neroztopenej čokolády v kréme kvôli chrumkavosti.
- Potrite všetky piškóty uložené do obdĺžnika krémom a trošku si odložte na dozdobenie. Rovnomerne veľké jahody poukladajte po jednej do stredu za sebou.
- Pomocou fólie oboma rukami nadvihnite piškótový plát a konce spojte a pritlačte.
- Odložte do chladničky a nechajte stuhnúť aspoň 2 hodiny. V strede, v mieste spoja naneste pomocou cukrárskeho vrecka so špičkou krém a ozdobte jahodami.