Reklama

OVOCNÁ PAVLOVKA alebo CHARLOTTA? PETRA TÓTHOVÁ ich upiekla ako rolády!

Petra Tóthová vo svojej kuchyni.

Zdroj: Mária Abrahámová

Reklama

Cukrárka a porotkyňa televíznej súťaže v pečení, rada vymýšľa nové dezerty, alebo variácie pôvodných receptov. Vyskúšajte jej letné rolády so šťavnatým ovocím!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Júlová súťaž SLADKÁ VÝZVA: Marhuľová TORTA vám môže priniesť krásnu výhru!

    Malinová Pavlovovej roláda

    8 porcií, príprava 25 minút, pečenie 13 minút

    POTREBUJETE:

    • 5-6 bielok z vajec veľkosti M
    • 1 lyžička vínneho kameňa (dá sa nahradiť octom)
    • pol lyžičky soli
    • 300 g krupicového cukru
    • 20 - 30 g mletých lyofilizovaných malín 
    • 200 + 200 ml šľahačkovej smotany 40%-nej
    • 180 ml kyslej smotany
    • 30 - 50 g práškového cukru (podľa chuti)
    • vanilka na ochutenie
    • ovocie do plnky

    POSTUP:

    1. Dobre vyšľahajte bielky spolu s vínnym kameňom a soľou . Postupne zašľahávajte krupicový cukor do pevných špičiek.
    2. Primiešajte maliny, rozotrite na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte asi 8 minút pri 200 °C. Potom dopekajte ešte 5 minút pri 160 °C na režime klasického ohrevu. Čas záleží od veľkosti a hrúbky hmoty.
    3. Upečený plát nechajte vychladnúť a za ten čas vyšľahajte 150 ml kyslej smotany a 200 ml šľahačky s práškovým cukrom a vanilkou do tuha.
    4. Vychladnutý plát posypte práškovým cukrom, prekryte papierom na pečenie, plech otočte a pôvodný papier opatrne odlepte.
    5. Plát potrite vyšľahanou ochutenou smotanou a v strede posypte ľubovoľným nakrájaným sezónnym nakrájaným ovocím (napríklad jahodami). Zarolujte a nechajte aspoň hodinu v chladničke stuhnúť.
    6. Vyšľahajte obe zvyšné smotany s trochou cukru a vanilky. Šľahačkovou hmotou a ovocím ozdobte roládu podľa vkusu.
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      OSVIEŽUJÚCE KOKTAILY: Viete namiešať Mojito, Piña Coladu či Margaritu?

      Jahodová charlotta ako roláda

      4 porcie, príprava 25 minút + tuhnutie

      POTREBUJETE:

      • 18 podlhovastých cukrárskych piškót
      • 120 ml mlieka
      • 250 g jemného tvarohu
      • 150 g rozpustenej bielej čokolády
      • 400 g smotany na šľahanie 40%
      • vanilková pasta podľa chuti
      • 250 g jahôd, pár si nechajte na dekoráciu

      POSTUP:

      1. Podložku si pokryte viacerými vrstvami potravinárskej fólie.
      2. Piškóty krátko namočte v miske s mliekom. Poukladajte ich na podložku do dvoch radov pod seba po 9 kusov.
      3. Vyšľahajte tvaroh, smotanu a čokoládu do pevnej špičky. Môžu ostať kúsky neroztopenej čokolády v kréme kvôli chrumkavosti.
      4. Potrite všetky piškóty uložené do obdĺžnika krémom a trošku si odložte na dozdobenie. Rovnomerne veľké jahody poukladajte po jednej do stredu za sebou.
      5. Pomocou fólie oboma rukami nadvihnite piškótový plát a konce spojte a pritlačte.
      6. Odložte do chladničky a nechajte stuhnúť aspoň 2 hodiny. V strede, v mieste spoja naneste pomocou cukrárskeho vrecka so špičkou krém a ozdobte jahodami.