Fantastické GRILÁŽKY od LaPetit: Bez pečenia, raz-dva hotové, SUPER RECEPT!
10. 12. 2023, 13:03 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:32)

Zdroj: MONIKA KÓŇOVÁ, ARCHÍV
Slovenská top foodblogerka Monika Kóňová má super receptov na rozdávanie. Tento na najlepšie grilážky, aké sme kedy jedli, nemá chybu. Určite si ich urobte tiež!
Zdroj: Monika Kóňová
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Monika Kóňová
Galéria k článku

Zdroj: NMH
Moniku poznáte z jej krásneho blogu LaPetit, ako foodstylistku, autorku vydarenej knižky Spolu pri stole a už párkrát vás nadchla aj v našej Sladkej výzve – jej medovníková torta patrí medzi nezabudnuteľné. „Na aké jedlo nezabudnem ja? Pred pár rokmi sme s mužom intenzívne cestovali, hlavne ako gastroturisti, takže toho bolo veľa. Ale často spomíname na pepián, pripomína náš guláš. Pri jazere Atitlán v Guatemale nás ho učila variť slobodná mamička Anita. Vďaka miestnemu združeniu sa dokázala postaviť na vlastné nohy a otvoriť si školu varenia...“
Zdroj: Monika Kóňová
Okrem vlastnej kuchárskej knihy Spolu pri stole nafotila mnohé ďalšie. V poslednom čase sa venuje kurzom foodstylingu a fotografie. Žije na vidieku, kde s manželom pestujú ovocie, zeleninu a kvety.
A teraz sa pustite do jej fantastických grilážok - sľubujeme, keď sa minú, robíte ďalšie!
Grilážky podľa LaPetit
Zdroj: MONIKA KÓŇOVÁ, ARCHÍV
Grilážky podľa Moniky nemajú chybu.
15-20 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT
Potrebujete:
- 250 g kryštálového cukru
- 250 g masla
- 1 konzerva sladeného kondenzovaného mlieka (salko)
- 250 g vlašských orechov (namletých na hrubo)
- 5 tortových oblátok

Zdroj: NMH
POSTUP:
- V panvici rozpustite cukor na karamel. Pridajte kocky masla, rýchlo premiešajte a prilejte salko. Stíšte plameň a miešajte, kým nevznikne kompaktná hmota. Varte asi 3 minúty, odstavte a vmiešajte orechy. Nechajte približne pol hodiny postáť.
- Plnkou rovnomerne potrite oblátku takmer k okrajom a prikryte ďalšou oblátkou. Opakujte, kým neminiete všetky.
- Grilážku prikryte alobalom, zaťažte a dajte na noc do chladničky. Rozkrájajte a môžete servírovať.