Reklama

Fantastické GRILÁŽKY od LaPetit: Bez pečenia, raz-dva hotové, SUPER RECEPT!

Grilážky od top slovenskej foodblogerky chutia ako sen.

Zdroj: MONIKA KÓŇOVÁ, ARCHÍV

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Slovenská top foodblogerka Monika Kóňová má super receptov na rozdávanie. Tento na najlepšie grilážky, aké sme kedy jedli, nemá chybu. Určite si ich urobte tiež!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Perfektné VIANOČNÉ MENU Katky Brychtovej: Blesková kapustnica, ryba so šalátom aj keksíky!
    Zdroj: NMH

    Moniku poznáte z jej krásneho blogu LaPetit, ako foodstylistku, autorku vydarenej knižky Spolu pri stole a už párkrát vás nadchla aj v našej Sladkej výzve – jej medovníková torta patrí medzi nezabudnuteľné.Na aké jedlo nezabudnem ja? Pred pár rokmi sme s mužom intenzívne cestovali, hlavne ako gastroturisti, takže toho bolo veľa. Ale často spomíname na pepián, pripomína náš guláš. Pri jazere Atitlán v Guatemale nás ho učila variť slobodná mamička Anita. Vďaka miestnemu združeniu sa dokázala postaviť na vlastné nohy a otvoriť si školu varenia...“

    Zdroj: Monika Kóňová

    Okrem vlastnej kuchárskej knihy Spolu pri stole nafotila mnohé ďalšie. V poslednom čase sa venuje kurzom foodstylingu a fotografie. Žije na vidieku, kde s manželom pestujú ovocie, zeleninu a kvety.

    A teraz sa pustite do jej fantastických grilážok - sľubujeme, keď sa minú, robíte ďalšie!

    Grilážky podľa LaPetit

    Zdroj: MONIKA KÓŇOVÁ, ARCHÍV

    Grilážky podľa Moniky nemajú chybu.

    15-20 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT

    Potrebujete:

    • 250 g kryštálového cukru
    • 250 g masla
    • 1 konzerva sladeného kondenzovaného mlieka (salko)
    • 250 g vlašských orechov (namletých na hrubo)
    • 5 tortových oblátok
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      HNEĎ MÄKKÉ MEDOVNÍČKY: Známa medovnikárka má ÚŽASNÝ 130 ročný RECEPT!
      Zdroj: NMH

      POSTUP:

      1. V panvici rozpustite cukor na karamel. Pridajte kocky masla, rýchlo premiešajte a prilejte salko. Stíšte plameň a miešajte, kým nevznikne kompaktná hmota. Varte asi 3 mi­núty, odstavte a vmiešajte orechy. Nechajte približne pol hodiny postáť.
      2. Plnkou rovnomerne potrite oblátku takmer k okrajom a prikryte ďalšou oblátkou. Opakujte, kým neminiete všetky.
      3. Grilážku prikryte alobalom, zaťažte a dajte na noc do chladničky. Rozkrájajte a môžete servírovať.

      Autor článku

      Katarína Brunovská

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.