Reklama

Je čas urobiť si POCTIVÝ VAJEČNÝ LIKÉR: Recept, ktorý vás nesklame

Domáci vaječný likér

Zdroj: Lýdia Jušková

Reklama

Vianoce sa blížia a ak si ich chcete spríjemniť domácim vaječným likérom, jeho prípravu by ste si nemali nechávať na poslednú chvíľu! Najlepšie totiž chutí, ak ho necháte niekoľko dní až týždňov odstáť, aby sa chute prepojili.

DOMÁCI VAJEČNÝ LIKÉR

4 PORCIE, PRÍPRAVA 40 MINÚT, CHLADENIE 1-2 HODINY

Potrebujete:

  • 6 žĺtkov z čerstvých vajec
  • 2 konzervy kondenzovaného sladeného mlieka
  • 200 ml sladkej smotany (31-percentnej)
  • 2 lyžičky vanilkového cukru
  • 250 ml rumu

POSTUP:

  1. Rozbite vajcia a oddeľte žĺtky od bielkov.
  2. Žĺtky pomocou šľahača alebo ponorného mixéru vyšľahajte na jemnú spenenú hmotu.
  3. K žĺtkom postupne vmiešajte kondenzované mlieko.
  4. Do vymiešanej zmesi vlejte sladkú smotanu a pre arómu pridajte vanilkový cukor.
  5. Postupne prilievajte rum a dobre premixujte.
  6. Hotový koňak prelejte do sklenej fľaše a dajte vychladiť.

Čítajte viac z Dobrého jedla: