VEČERA Z JEDNÉHO PEKÁČA
4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 1 HODINA
Pečené zemiaky, kura a bylinky!
Zdroj: Shutterstock
Potrebujete:
- 1 celé kura (prípadne iba stehná a krídla)
- 1 kg zemiakov
- 1 hlavičku cesnaku
- 4 lyžice oleja
- 1 lyžičku rasce
- 1 lyžicu hrubozrnnej horčice
- vetvičky rozmarínu, tymiánu
- soľ, korenie
- 1 lyžičku údenej papriky
POSTUP:
- Mäso potrite olejom a hrubozrnnou horčicou, osoľte, okoreňte a naukladajte do pekáča. Zemiaky nakrájajte na štvrtiny, polejte olejom, posypte rascou, údenou paprikou, soľou a poriadne premiešajte. Pridajte do pekáča k mäsu.
- Cesnak rozdeľte na strúčiky, ale nešúpte! Poukladajte ho medzi zemiaky a mäso. Na záver všetko pokvapkajte pár kvapkami oleja a pridajte bylinky. Pekáč zakryte alobalom a pečte pri teplote 185°C približne 45 minút.
- Po čase skontrolujte mäso, ak je už mäkké, zapečte ho ešte 10 -15 minút do chrumkava. Podávajte napríklad so zeleninovým šalátom!
Výborné tipy na večer nájdete aj v našej galérii!
Čítajte viac z Dobrého jedla: