objednať časopis
všetky kategórie

Bez poriadnej polievky sa víkend nezaobíde! Máme pre vás recepty na obľúbené sýte polievky, po ktorých vám druhý chod ani nebude treba. Ktorá bude tá vaša?

JÓKAI (FAZUĽOVÁ)

Jókai - fazuľová polievka.
Jókai - fazuľová polievka.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA

4-6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT, VARENIE 2 HODINY

Potrebujete:

  • 250 g miešanej fazule
  • 300 g údeného kolena
  • 1 bobkový list
  • 2 mrkvy
  • 2 petržleny
  • 1 malý zeler
  • 200 g klobásy
  • 1 cibuľa
  • 40 g hladkej múky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • bravčová masť
  • ocot a kyslá smotana na ochutenie
  • petržlenová vňať na ozdobu
FIGOVÁ PIZZA S GORGONZOLOU
Čítajte viac
Čo s FIGAMI? Šupnite ich do týchto SLADKÝCH I SLANÝCH RECEPTOV

POSTUP:

  1. Fazuľu namočte na noc do vody. Na druhý deň ju zlejte a dajte variť s kolenom a bobkovým listom do studenej vody.
  2. Očistite zeleninu a nakrájajte na kolieska alebo malé kocky. Po 30 minútach ju aj s klobásou pridajte k fazuli.
  3. Cibuľu ošúpte a nasekajte. Keď mäso a klobása zmäknú, vyberte ich. Z múky a z lyžice masti pripravte svetlú zápražku, pridajte nasekanú cibuľu, prelisovaný cesnak a mletú papriku. Zápražkou zahustite polievku.
  4. Mäso nakrájate alebo natrhajte a pridajte do polievky. Rovnako pridajte klobásu. Polievku dochuťte octom a smotanou. Pred podávaním ju môžete posypať nasekanou petržlenovou vňaťou.

Recepty pokračujú na ďalšej strane >>>