Malý maškrtníci chcú niečo sladké? Ovocné kože sú tá najlepšia voľba. recept máme z portálu Nový Čas pre ženy.
Ovocná koža
Ovocné kože
Zdroj: Shutterstock
40 kúskov, príprava 10 minút, pečenie 6 hodín
Potrebujete:
- 300 g malín alebo čučoriedok
- 1 až 2 lyžice práškového cukru
POSTUP
- Ovocie očistite a rozmixujte tyčovým mixérom. Plech vysteľte silikónovou podložkou vhodnou na pečenie a rúru predhrejte na 80 °C.
- Ovocné pyré oslaďte podľa chuti práškovým cukrom, ale nemusíte, a potom prepasírujte cez jemné sitko. Prepasírovanú zmes natrite v tenkej vrstve na silikónovú podložku a dajte piecť na asi 6 až 7 hodín, kým nevznikne pevná kožovitá konzistencia.
- Ovocnú kožu stiahnite opatrne z podložky a nakrájajte na pásiky. Zviňte. Vo vzduchotesnej nádobe "kože" vydržia štyri týždne.
Čo s letným ovocím? Pozrite si v GALÉRII >>>
Upečte niečo dobré pre vašich maškrtníkov >>>