Reklama

Z MALÍN a čučoriedok urobte OVOCNÉ kože: Deťom viac nebude treba

Ovocné kože

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Maliny, černice, čučoriedky. Máte ich v záhradke nad mieru? Urobte z nich ovocné "kože". Najlepšia maškrta pre deti.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Úžasná čučoriedková torta s krémom z bielej čokolády

    Malý maškrtníci chcú niečo sladké? Ovocné kože sú tá najlepšia voľba. recept máme z portálu Nový Čas pre ženy.

    Ovocná koža

    Zdroj: Shutterstock

    Ovocné kože

    40 kúskov, príprava 10 minút, pečenie 6 hodín

    Potrebujete:

    • 300 g malín alebo čučoriedok
    • 1 až 2 lyžice práškového cukru

    POSTUP

    1. Ovocie očistite a rozmixujte tyčovým mixérom. Plech vysteľte silikónovou podložkou vhodnou na pečenie a rúru predhrejte na 80 °C.
    2. Ovocné pyré oslaďte podľa chuti práškovým cukrom, ale nemusíte, a potom prepasírujte cez jemné sitko. Prepasírovanú zmes natrite v tenkej vrstve na silikónovú podložku a dajte piecť na asi 6 až 7 hodín, kým nevznikne pevná kožovitá konzistencia.
    3. Ovocnú kožu stiahnite opatrne z podložky a nakrájajte na pásiky. Zviňte. Vo vzduchotesnej nádobe "kože" vydržia štyri týždne.

    Upečte niečo dobré pre vašich maškrtníkov >>>