Nahradiť čerstvú cibuľu tou sušenou je ideálne, ak nemáte čas na šúpanie a krájanie. Sušené cibuľové vločky, krúžky, alebo jemný prášok môžete využiť pri každodennom varení a pridať ich do polievok a duseného mäsa. Rozpustia sa s tekutinou a dodajú nezameniteľnú cibuľovú chuť. Ľahko sa tiež kombinujú so sušenými bylinkami a korením, aby sa vytvorila zmes stabilná pri skladovaní, o čom napísal aj portál Záhradkár.sk. Na rehydratáciu namočte jednu časť sušenej cibule do dvoch častí teplej vody, kým nebude mäkká, asi 20 minút.
Ako usušiť cibuľu?
Sušička je základným kuchynským prístrojom, ktorý uľahčuje konzervovanie. Suší ovocie a zeleninu fúkaním teplého vzduchu cez sušiace sitá. Vôňa sušenej cibule je veľmi silná a bude vo vašej domácnosti pretrvávať ešte dlho. Namiesto toho, aby ste "prevoňali" svoj dom, umiestnite sušičku radšej do pivnice, prístrešku,čigaráže. Navyše, vôňa cibule bude pretrvávať aj na sitách sušičky. Ak chcete odstrániť tento zápach, umyte sitá v teplej mydlovej vode a potrite ich citrónovou šťavou. Opláchnite a vysušte na vzduchu.
Recept na cibuľový prášok nájdete na ďalšej strane >>>