Fantastický PARADAJKOVÝ ŠALÁT: Rýchly OBED známeho šéfkuchára si ZAMILUJETE!
26. 8. 2022, 9:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:28)

Zdroj: Erik Volko
Erik Volko je talentovaný slovenský šéfkuchár, ktorý sa pravidelne umiestňuje v TOP 10tke všetkých našich kuchárov. Tipujeme, že tento jeho jednoduchý a pritom extra chutný šalát, budete doma robiť, kým rastú paradajky :)
Zdroj: Dobré jedlo/Robo Hubač
Zdroj: SHUTTERSTOCK
Zdroj: Shutterstock
Galéria k článku

Zdroj: NMH
Šikovný, oceňovaný šéfkuchár je siedmy rok sám sebe pánom. Šéfuje zvolenskému Bistru Chef, ktoré sa svojím konceptom otvorenej kuchyne preslávilo široko-ďaleko. „Veľmi sa mi páči práve to, že pred hosťami nič neskrývame. Sú priamo pri príprave jedla, pre ktoré k nám prišli. Pozorujú nás a my zas ich. Mám rád tú atmosféru,“ usmieva sa Erik. Ak sa vyberiete na letné potulky Slovenskom, odbočte na zvolenské námestie. Už ponuka „obyčajného“ denného menu v bistre, ktoré je sezónne, vám vyrazí dych. V dobrom.
A teraz si namiešajte Erikov obľúbený šalát - daroval nám recept:
Šalát z piatich druhov paradajok
Zdroj: Erik Volko
Paradajkový šalát šéfkuchára Erika Volka.
2 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT
Potrebujete:
- zmes paradajok (cherry, zebrované, hruškovité, býčie srdce, čierne)
- 1 bochník mozzarelly di bufala (byvolia)
- za hrsť bazalky
- extra panenský olivový olej
- anízový likér Pernod (z koriandra, anízu a mäty - NEMUSÍ BYŤ)
- soľ, mleté čierne korenie
Článok s receptom pokračuje na ďalšej strane >>>

Zdroj: NMH
POSTUP:
- Paradajky umyte a prekrojte. Rozložte do tanierov, navrch potrhajte mozzarellu a uložte lístky bazalky.
- Šalát pokvapkajte olejom, srvátkou z mozzarelly a anízovým likérom. Dochuťte soľou, korením a môžete podávať. Dobrú chuť!
Dobrý tip šéfkuchára Erika Volka:
Srvátku zo syra nevylievajte. Šalát bude vďaka nej ešte chutnejší!
Zdroj: Archív E.V.
Známy a oceňovaný slovenský šéfkuchár Erik Volko.
Ďalšie tipy na PARADAJKOVÉ DOBROTY z Dobrého jedla: