Reklama

Fantastický PARADAJKOVÝ ŠALÁT: Rýchly OBED známeho šéfkuchára si ZAMILUJETE!

Šalát od šéfkuchára Erika Volka.

Zdroj: Erik Volko

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Erik Volko je talentovaný slovenský šéfkuchár, ktorý sa pravidelne umiestňuje v TOP 10tke všetkých našich kuchárov. Tipujeme, že tento jeho jednoduchý a pritom extra chutný šalát, budete doma robiť, kým rastú paradajky :)

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Najlepší SLIVKOVÝ LEKVÁR: RECEPT bez chémie a GENIÁLNY! Teaser
    Zdroj: NMH

    Šikovný, oceňovaný šéfkuchár je siedmy rok sám sebe pánom. Šéfuje zvolenskému Bistru Chef, ktoré sa svojím konceptom otvorenej kuchyne preslávilo široko-ďaleko. „Veľmi sa mi páči práve to, že pred hosťami nič neskrývame. Sú priamo pri príprave jedla, pre ktoré k nám prišli. Pozorujú nás a my zas ich. Mám rád tú atmosféru,“ usmieva sa Erik. Ak sa vyberiete na letné potulky Slovenskom, odbočte na zvolenské námestie. Už ponuka „obyčajného“ denného menu v bistre, ktoré je sezónne, vám vyrazí dych. V dobrom.

    A teraz si namiešajte Erikov obľúbený šalát - daroval nám recept:

    Šalát z piatich druhov paradajok

    Zdroj: Erik Volko

    Paradajkový šalát šéfkuchára Erika Volka.

    2 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT

    Potrebujete:

    • zmes paradajok (cherry, zebrované, hruškovité, býčie srdce, čierne)
    • 1 bochník mozzarelly di bufala (byvolia)
    • za hrsť bazalky
    • extra panenský olivový olej
    • anízový likér Pernod (z koriandra, anízu a mäty - NEMUSÍ BYŤ)
    • soľ, mleté čierne korenie

    Článok s receptom pokračuje na ďalšej strane >>>

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Pistáciový CHEESECAKE AKO SEN: Recept máme zo známej reštiky! Teaser
      Zdroj: NMH

      POSTUP:

      1. Paradajky umyte a prekrojte. Rozložte do tanierov, navrch potrhajte mozzarellu a uložte lístky bazalky.
      2. Šalát pokvapkajte olejom, srvátkou z mozzarelly a anízovým likérom. Dochuťte soľou, korením a môžete podávať. Dobrú chuť!

      Dobrý tip šéfkuchára Erika Volka:
      Srvátku zo syra nevylievajte. Šalát bude vďaka nej ešte chutnejší!

      Zdroj: Archív E.V.

      Známy a oceňovaný slovenský šéfkuchár Erik Volko.

      Ďalšie tipy na PARADAJKOVÉ DOBROTY z Dobrého jedla:

      Autor článku

      Katarína Brunovská

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.