Reklama

Cícerovo-zeleninový ŠALÁT S QUINOOU: Rozjasní aj pochmúrny deň

Laura Witteková

Zdroj: Laura Witteková

Reklama

Bez ohľadu na to, čo sa deje za oknom, váš deň bude vďaka cícerovo-zeleninovému šalátu s quinoou žiarivý a chutný.

  • Dĺžka prípravy (min): 35
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 150 ks cícera (môže byť aj sterilizovaný)
  • 100 g quinoy
  • 1 ks menšia červená cibuľa
  • 1 ks červená paprika
  • 1 ks žltá paprika
  • 1 ks zelená paprika
  • 1 ks cuketa
  • 3 ks strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice limetovej šťavy
  • 1 ks morská soľ, mleté čierne korenie";i:10;s:18:"1 ks olivový olej

Postup

Krok 1

Deň pred prípravou namočte cícer do vody a potom domäkka uvarte. Quinou prepláchnite a dajte na 15-20 minút variť do osolenej vody.

Krok 2

 Očistenú cibuľu nakrájajte na mesiačiky, papriky na menšie kusy a cuketu na kolieska. Všetko opečte v hlbšej panvici na rozohriatom oleji do polomäkka s plátkami očisteného cesnaku. Ochuťte morskou soľou a čerstvo pomletým čiernym korením. Po opečení nechajte vychladnúť.

Krok 3

Vo väčšej mise zmiešajte opečenú zeleninu s quinoou a uvareným cícerom. Pokvapkajte citrónovou šťavou a podľa potreby dochuťte soľou a korením. Môžete podávať.