Cícerovo-zeleninový ŠALÁT S QUINOOU: Rozjasní aj pochmúrny deň
27. 9. 2022, 6:07 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:28)

Zdroj: Laura Witteková
Bez ohľadu na to, čo sa deje za oknom, váš deň bude vďaka cícerovo-zeleninovému šalátu s quinoou žiarivý a chutný.
- Dĺžka prípravy (min): 35
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 150 ks cícera (môže byť aj sterilizovaný)
- 100 g quinoy
- 1 ks menšia červená cibuľa
- 1 ks červená paprika
- 1 ks žltá paprika
- 1 ks zelená paprika
- 1 ks cuketa
- 3 ks strúčiky cesnaku
- 2 lyžice limetovej šťavy
- 1 ks morská soľ, mleté čierne korenie";i:10;s:18:"1 ks olivový olej
Postup
Krok 1
Deň pred prípravou namočte cícer do vody a potom domäkka uvarte. Quinou prepláchnite a dajte na 15-20 minút variť do osolenej vody.
Krok 2
Očistenú cibuľu nakrájajte na mesiačiky, papriky na menšie kusy a cuketu na kolieska. Všetko opečte v hlbšej panvici na rozohriatom oleji do polomäkka s plátkami očisteného cesnaku. Ochuťte morskou soľou a čerstvo pomletým čiernym korením. Po opečení nechajte vychladnúť.
Krok 3
Vo väčšej mise zmiešajte opečenú zeleninu s quinoou a uvareným cícerom. Pokvapkajte citrónovou šťavou a podľa potreby dochuťte soľou a korením. Môžete podávať.