Urobte si KAČACIE HODY doma: Takéto KAČACIE STEHNÁ vám nespravia ani v Grobe!
Vyšperkujte pečené kačacie stehná s našim receptom. Na červenej šošovici a víne chutia fantasticky. Budete mať taký gurmánsky zážitok, že na vychýrenú kačacinu z reštaurácie ani nepomyslíte!
- 90 min.
- porcie: 2
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 2 kskačacie stehná (zadné kačacie štvrtky)
- 1 kskačaciu alebo bravčovú masť
- 4 ksväčšie šalotky
- 6 - 8 kslístkov šalvie
- 2 ksbobkové listy
- 3 - 4 ksstopky zeleru
- 2 ksmrkvy
- 2 kspetržleny
- 50 guvarenej červenej šošovice
- 2 ksväčšie olúpané paradajky
- 200 mlkuracieho vývaru
- 100 ks- 150 ml ružového vína
- 1 kssoľ, mleté čierne korenie
Postup
krok
Kačacie stehná umyte, osušte, osoľte a okoreňte mletým čiernym korením. Opečte z oboch strán vo väčšej panvici na rozohriatej masti.
krok
Opečené stehná preložte do pekáča, obložte prekrojenou šalotkou a posypte lístkami šalvie a bobkovým listom. Pridajte 2 lyžice masti, podlejte trochou vody a prikryté pečte v rúre vyhriatej na 200 °C asi 40 minút.
krok
Vo výpeku z opečených stehien v panvici opekajte 5 až 7 minút na väčšie kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu. Spolu s uvarenou šošovicou a na kocky nakrájanými paradajkami pridajte do pekáča. Podľa potreby osoľte a okoreňte.
krok
Podlejte vývarom, ružovým vínom a odokryté pečte ešte pri teplote 180 °C asi 30 minút. Podávajte s dusenou kapustou a knedľou.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Neodolateľné JAHODY: Skúsite ich takto naaranžovať do nepečenej torty?

Máte radi špargľu? Kráľovská zelenina je na vrchole sezóny!
