Postup

 krok

Kačacie stehná umyte, osušte, osoľte a okoreňte mletým čiernym korením. Opečte z oboch strán vo väčšej panvici na rozohriatej masti.

 krok

 Opečené stehná preložte do pekáča, obložte prekrojenou šalotkou a posypte lístkami šalvie a bobkovým listom. Pridajte 2 lyžice masti, podlejte trochou vody a prikryté pečte v rúre vyhriatej na 200 °C asi 40 minút.

 krok

 Vo výpeku z opečených stehien v panvici opekajte 5 až 7 minút na väčšie kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu. Spolu s uvarenou šošovicou a na kocky nakrájanými paradajkami pridajte do pekáča. Podľa potreby osoľte a okoreňte.

 krok

Podlejte vývarom, ružovým vínom a odokryté pečte ešte pri teplote 180 °C asi 30 minút. Podávajte s dusenou kapustou a knedľou.