CHLEBOVÝ ŠALÁT SO ZÁLIEVKOU Z PEČENÉHO KURČAŤA
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 45 MINÚT
Potrebujete:
- 400 g kuracích pŕs
- štvrť bochníka kváskového chleba
- 2 rímske šaláty
- štvrť hlávky malej červenej kapusty
- štvrť karfiolu
- 1 šalátová uhorka
- slnečnicové semienka
- soľ, mleté čierne korenie
- olivový olej
Na zálievku:
- 2 lyžice červeného vínneho octu
- 1 šalotka
- olej z pečenia kuracích pŕs
- 1 a pol lyžičky dijonskej horčice
- cukor podľa chuti
- 2 lyžice nasekanej pažítky
- soľ, mleté čierne korenie
- olivový olej
POSTUP
- Kuracie prsia umyte a osušte. Posypte soľou a korením, polejte olejom a upečte v rúre vyhriatej na 180 °C.
- Urobte zálievku: V miske premiešajte vínny ocot s nadrobno nakrájanou šalotkou a nechajte 10 minút postáť. Do šálky nalejte vychladnutý olej z pečenia kurčaťa a dolejte k nemu olivový olej tak, aby ste ho na zálievku mali trištvrte šálky. Olej zmiešajte s dijonskou horčicou a cukrom. Pridajte nasekanú pažítku a dochuťte soľou a korením.
- Chlieb natrhajte na kúsky, dajte ho na plech v jednej vrstve, dochuťte soľou a korením. Pečte do zlatista 8 až 10 minút.
- Z rímskych šalátov odstráňte horné listy a nechajte len svetlejšie „srdiečka“. Nakrájajte, pridajte na prúžky nakrájanú kapustu, karfiol rozobratý na ružičky a uhorku nakrájanú na kolieska. Prisypte slnečnicové semienka, opečený chlieb a zalejte zálievkou. Šalát dochuťte soľou a korením.
Viac receptov nájdete na ďalšej strane >>>