objednať časopis
všetky kategórie

Misky plné sýtych ŠALÁTOV z jesenných surovín - na ktorom si pochutnáte?

CHLEBOVÝ ŠALÁT SO ZÁLIEVKOU Z PEČENÉHO KURČAŤA

Chlebový šalát so zálievkou z pečeného kurčaťa.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 45 MINÚT

Potrebujete:

  • 400 g kuracích pŕs
  • štvrť bochníka kváskového chleba
  • 2 rímske šaláty
  • štvrť hlávky malej červenej kapusty
  • štvrť karfiolu
  • 1 šalátová uhorka
  • slnečnicové semienka
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olivový olej

Na zálievku:

  • 2 lyžice červeného vínneho octu
  • 1 šalotka
  • olej z pečenia kuracích pŕs
  • 1 a pol lyžičky dijonskej horčice
  • cukor podľa chuti
  • 2 lyžice nasekanej pažítky
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olivový olej
Chili sa objavila v niekoľkých reality šou.
Čítajte viac
Zažiadalo sa vám niečo exotické? Skúste šalát podľa Chili zo Survivora

POSTUP

  1. Kuracie prsia umyte a osušte. Posypte soľou a korením, polejte olejom a upečte v rúre vyhriatej na 180 °C.
  2. Urobte zálievku: V miske premiešajte vínny ocot s nadrobno nakrájanou šalotkou a nechajte 10 minút postáť. Do šálky nalejte vychladnutý olej z pečenia kurčaťa a dolejte k nemu olivový olej tak, aby ste ho na zálievku mali trištvrte šálky. Olej zmiešajte s dijonskou horčicou a cukrom. Pridajte nasekanú pažítku a dochuťte soľou a korením.
  3. Chlieb natrhajte na kúsky, dajte ho na plech v jednej vrstve, dochuťte soľou a korením. Pečte do zlatista 8 až 10 minút.
  4. Z rímskych šalátov odstráňte horné listy a nechajte len svetlejšie „srdiečka“. Nakrájajte, pridajte na prúžky nakrájanú kapustu, karfiol rozobratý na ružičky a uhorku nakrájanú na kolieska. Prisypte slnečnicové semienka, opečený chlieb a zalejte zálievkou. Šalát dochuťte soľou a korením.

Viac receptov nájdete na ďalšej strane >>>