Reklama

Jeden z NAJ CHLEBÍKOV, aký sme kedy jedli: DOMÁCI od známeho šéfkuchára upečiete ľavou zadnou!

Domáci chlieb so semiačkami, Imré Bindics s dcérou, šéfkuchár vo Ville Rosa, Dunajská Streda.

Zdroj: Dobré jedlo/LAURA WITTEKOVÁ

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Ceny pšenice dosiahli v týchto dňoch 14 ročné maximum, takže je len otázka času, kedy si za kupovaný chlebík znova priplatíme. Naučme sa piecť vlastný! Tento bochník mizol počas fotenia ako nič. Krásne nadýchaný s extra chrumkavou kôrkou. „Chlieb je v maďarskej kuchyni potrebný ako soľ. Pripomína detstvo. V našej reštaurácii ho pečieme denne a na tento recept som naozaj hrdý. Dolaďovali sme ho postupne,“ prezradil nám uznávaný šéfkuchár Imre Bindics.

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Ako navariť LACNÝ a CHUTNÝ OBED? Inšpirujte sa múdrymi babičkami!
    Zdroj: NMH

    „Kuchyňa Žitného ostrova bola vždy veľmi pestrá, hoci naše babky nemali veľa peňazí. Vedeli vykúzliť veľa z mála,“ povedal pre Dobré jedlo známy šéfkuchár Imre Bindics. A venoval nám svoj vzácny recept. Nech sa vám doma jeho chlebík vydarí.

    Domáci chlieb so semiačkami

    1 BOCHNÍK, PRÍPRAVA 25 MINÚT + KYSNUTIE, PEČENIE 45 MINÚT

    Potrebujete:

    • 660 g hladkej múky
    • 2 balíčky sušeného droždia
    • 500 ml vody
    • 1 lyžička soli 
    • za hrsť tekvicových a slnečnicových semiačok
    • bravčová masť na vymazanie zapekacej misy

    Článok pokračuje na ďalšej strane

     Postup:

    1. Všetky suroviny na chlebík dajte do misy a dobre premiešajte. Vypracujte nelepivé cesto a nechajte ho do rána kysnúť.
    2. Zapekaciu misu vymastite a rozložte do nej vykysnuté cesto. Dajte piecť zakryté do rúry vyhriatej na 240 °C na 40 minút. Potom misu odokryte a pečte dozlatista ešte 5 minút. Chlieb nechajte vychladnúť a môžete krájať. Dobrú chuť!

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.