Jeden z NAJ CHLEBÍKOV, aký sme kedy jedli: DOMÁCI od známeho šéfkuchára upečiete ľavou zadnou!
11. 3. 2022, 6:52 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:26)

Zdroj: Dobré jedlo/LAURA WITTEKOVÁ
Ceny pšenice dosiahli v týchto dňoch 14 ročné maximum, takže je len otázka času, kedy si za kupovaný chlebík znova priplatíme. Naučme sa piecť vlastný! Tento bochník mizol počas fotenia ako nič. Krásne nadýchaný s extra chrumkavou kôrkou. „Chlieb je v maďarskej kuchyni potrebný ako soľ. Pripomína detstvo. V našej reštaurácii ho pečieme denne a na tento recept som naozaj hrdý. Dolaďovali sme ho postupne,“ prezradil nám uznávaný šéfkuchár Imre Bindics.
Zdroj: ROBO HUBAČ
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: ROBO HUBAČ
Galéria k článku

Zdroj: NMH
„Kuchyňa Žitného ostrova bola vždy veľmi pestrá, hoci naše babky nemali veľa peňazí. Vedeli vykúzliť veľa z mála,“ povedal pre Dobré jedlo známy šéfkuchár Imre Bindics. A venoval nám svoj vzácny recept. Nech sa vám doma jeho chlebík vydarí.
Domáci chlieb so semiačkami
1 BOCHNÍK, PRÍPRAVA 25 MINÚT + KYSNUTIE, PEČENIE 45 MINÚT
Potrebujete:
- 660 g hladkej múky
- 2 balíčky sušeného droždia
- 500 ml vody
- 1 lyžička soli
- za hrsť tekvicových a slnečnicových semiačok
- bravčová masť na vymazanie zapekacej misy
Článok pokračuje na ďalšej strane
Postup:
- Všetky suroviny na chlebík dajte do misy a dobre premiešajte. Vypracujte nelepivé cesto a nechajte ho do rána kysnúť.
- Zapekaciu misu vymastite a rozložte do nej vykysnuté cesto. Dajte piecť zakryté do rúry vyhriatej na 240 °C na 40 minút. Potom misu odokryte a pečte dozlatista ešte 5 minút. Chlieb nechajte vychladnúť a môžete krájať. Dobrú chuť!