Mrkvová nátierka s mandľami
- 2 väčšie mrkvy
- kúsok zeleru (nemusí byť)
- kúsok póru
- mleté mandle + lupienky na ozdobenie
- 200 g jemného (nehrudkového) tvarohu
- soľ, mleté čierne korenie
- pažítka
POSTUP:
- Mrkvu a zeler očistite a nastrúhajte nadrobno. Pór nakrájajte na jemné plátky a posekajte.
- Vymiešajte s mandľami a tvarohom. Mierne osoľte a okoreňte. Podávajte na čerstvom chlebe, posypte pažítkou a na sucho pečenými mandľovými lupienkami.
Lososová nátierka s kapary

Zdroj: Dobré jedlo
Potrebujete:
- 80 g údeného lososa
- 100 g masla
- 1 cibuľa
- 100 g ochutenej majonézy
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- 2 jarné cibuľky
- 2 lyžice kapary
- soľ, mleté čierne alebo farebné korenie
POSTUP:
- Údeného lososa nakrájajte na menšie kúsky. Pridajte zmäknuté maslo, pokrájanú cibuľu, ochutenú majonézu a rozmixte.
- Pokvapkajte citrónovou šťavou, podľa chuti posoľte a okoreňte mletým čiernym korením. Vmiešajte nakrájanú cibuľku a kapary. Nátierka chutí na bagete i opečenej hrianke.