Mrkvová nátierka s mandľami

  • 2 väčšie mrkvy
  • kúsok zeleru (nemusí byť)
  • kúsok póru
  • mleté mandle + lupienky na ozdobenie
  • 200 g jemného (nehrudkového) tvarohu
  • soľ, mleté čierne korenie
  • pažítka

POSTUP:

  1. Mrkvu a zeler očistite a nastrúhajte nadrobno.  Pór nakrájajte na jemné plátky a posekajte.
  2. Vymiešajte s mandľami a tvarohom. Mierne osoľte a okoreňte. Podávajte na čerstvom chlebe, posypte pažítkou a na sucho pečenými mandľovými lupienkami.
Pochutíte si aj vo FOTOGALÉRII!

Lososová nátierka s kapary 

Lososová nátierka s kapary
Zdroj: Dobré jedlo

Potrebujete:

  • 80 g údeného lososa
  • 100 g masla
  • 1 cibuľa
  • 100 g ochutenej majonézy
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 2 jarné cibuľky
  • 2 lyžice kapary
  • soľ, mleté čierne alebo farebné korenie 

POSTUP:

  1. Údeného lososa nakrájajte na menšie kúsky. Pridajte  zmäknuté maslo, pokrájanú cibuľu, ochutenú majonézu a  rozmixte.
  2. Pokvapkajte citrónovou šťavou, podľa chuti posoľte a okoreňte mletým čiernym korením. Vmiešajte nakrájanú cibuľku a kapary. Nátierka chutí na bagete i opečenej hrianke.