Reklama

Kapustnica, čili alebo jogurt? Čo pomôže nášmu tráveniu?

Reklama
Ema Tekelyová-Pospíšilová

Ema Tekelyová-Pospíšilová

šéfredaktorka magazínu Dobré jedlo

Nafukuje vás, ste nervózny alebo máte zlý spánok? Môže ísť o problém v črevách. S odborníčkou na črevný mikrobióm Zuzanou Líškovou sme sa v novej časti podcastu Dobré jedlo pre Zdravie rozprávali aj o tom, ako na naše trávenie vplývajú lieky, sladidlá i koreniny.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Ako na naše trávenie vplývajú sladidlá, koreniny či fermentované potraviny?

    Zisťovali sme, koľko trvá, kým sa trávenie upokojí po trojdňovom prejedaní, ťažkom jedle či diéte? Ako súvisí nervozita s črevami a prečo máme chuť na nezdravé jedlo? Môžu nám pomôcť probiotiká z lekárne alebo si máme radšej navariť za hrniec kapustnice? Dozviete sa tiež, v ktorých potravinách nájdeme najprospešnejšie látky pre naše trávenie a ako vplýva na črevá spánok a pohár vody. 

    Celý podcast si môžete vypočuť práve tu:

    Prečo nás nafukuje? Z čoho prdíme a čo už nie je normálne? Kedy tráviace problémy hlásia rakovinu? Dozviete sa v ďalších častiach nášho podcastu na Spotify:

    Čítajte viac z Dobrého jedla:

    Autor článku

    Ema Tekelyová-Pospíšilová

    šéfredaktorka magazínu Dobré jedlo
    Šéfredaktorka magazínu Dobré jedlo sa dlhé roky venuje zdravému vareniu a pečeniu z kvalitných a lokálnych surovín. Najnovšie v podcaste Dobré jedlo pre Zdravie rozoberá s odborníkmi a špecialistami, ako vplýva jedlo na naše zdravie, kedy pomáha proti rakovine, kedy klobása a čokoláda neublížia pri diéte ale aj kedy si môžete dať pohárik po športe. Jednoducho a zrozumiteľne, aby sa nám zdravšie žilo a dobre jedlo.