Reklama

Je lepšie dať si makovník alebo orechovník? Odborník radí, čo neuškodí atopikom

bratislavský závin s makovou a orechovou plnkou, téma vianočné cesto

recept:
2 KUSY, PRÍPRAVA 30 MINÚT,
PEČENIE 30 MINÚT
• bratislavské cesto (podľa receptu
zo strany 37) • 1 žĺtok na potretie
Na makovú plnku:
• 120 ml mlieka • 120 g cukru
• 250 g mletého maku Tesco
• kôra z 1 citróna • 1 lyžička
mletej škorice • 1-2 lyžice
slivkového lekváru
Na orechovú plnku:
• 120 ml mlieka • 120 g cukru
• 250 g mletých orechov • 1 lyžička
vanilkovej pasty • 1 lyžica rumu
1. Vykysnuté cesto rozdeľte na dve

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Ema Tekelyová-Pospíšilová

Ema Tekelyová-Pospíšilová

šéfredaktorka magazínu Dobré jedlo

V dnešnom podcaste s dermatológom Ondrejom Žilínekom sme sa rozprávali, ktoré potraviny zhoršujú ekzém.

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Môžem si pripiť pivom, vínom alebo tvrdým? Ktorý alkohol je pre atopikov najnebezpečnejší?

    Existuje potravina, ktorá dokáže vyliečiť atopický ekzém? Je lepšie dať si víno alebo pohárik tvrdého, jablko alebo mandarínku? Kedy by sme si mali zapisovať, čo všetko sme zjedli? Pozor, zistili sme, že i liečivé bylinky môžu narobiť problémy. Odborník nám vysvetlil prečo by sme si mali odfotiť čokoľvek, čo sa nám objaví na pokožke a na záver prezradil aj skvelý recept na keksy, ktoré môžu bez výčitiek chrúmať aj všetci atopici. 

    Celý podcast o potravinách a ekzéme si môžete vypočuť tu:

    Ďalšie naše podcasty o vplyve jedla na naše zdravie nájdete aj na Spotify:

    Autor článku

    Ema Tekelyová-Pospíšilová

    šéfredaktorka magazínu Dobré jedlo
    Šéfredaktorka magazínu Dobré jedlo sa dlhé roky venuje zdravému vareniu a pečeniu z kvalitných a lokálnych surovín. Najnovšie v podcaste Dobré jedlo pre Zdravie rozoberá s odborníkmi a špecialistami, ako vplýva jedlo na naše zdravie, kedy pomáha proti rakovine, kedy klobása a čokoláda neublížia pri diéte ale aj kedy si môžete dať pohárik po športe. Jednoducho a zrozumiteľne, aby sa nám zdravšie žilo a dobre jedlo.