Logo
Reklama

Je lepšie dať si makovník alebo orechovník? Odborník radí, čo neuškodí atopikom

bratislavský závin s makovou a orechovou plnkou, téma vianočné cesto

recept:
2 KUSY, PRÍPRAVA 30 MINÚT,
PEČENIE 30 MINÚT
• bratislavské cesto (podľa receptu
zo strany 37) • 1 žĺtok na potretie
Na makovú plnku:
• 120 ml mlieka • 120 g cukru
• 250 g mletého maku Tesco
• kôra z 1 citróna • 1 lyžička
mletej škorice • 1-2 lyžice
slivkového lekváru
Na orechovú plnku:
• 120 ml mlieka • 120 g cukru
• 250 g mletých orechov • 1 lyžička
vanilkovej pasty • 1 lyžica rumu
1. Vykysnuté cesto rozdeľte na dve

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Reklama

Ema Tekelyová-Pospíšilová

šéfredaktorka magazínu Dobré jedlo

V dnešnom podcaste s dermatológom Ondrejom Žilínekom sme sa rozprávali, ktoré potraviny zhoršujú ekzém.

Diskusia

(0)

Autor článku

Ema Tekelyová-Pospíšilová

šéfredaktorka magazínu Dobré jedlo
Šéfredaktorka magazínu Dobré jedlo sa dlhé roky venuje zdravému vareniu a pečeniu z kvalitných a lokálnych surovín. Najnovšie v podcaste Dobré jedlo pre Zdravie rozoberá s odborníkmi a špecialistami, ako vplýva jedlo na naše zdravie, kedy pomáha proti rakovine, kedy klobása a čokoláda neublížia pri diéte ale aj kedy si môžete dať pohárik po športe. Jednoducho a zrozumiteľne, aby sa nám zdravšie žilo a dobre jedlo.
Výber pre vás