SÝTY KAPUSTOVÝ ŠALÁT
Zdroj: Dobré jedlo/Dušan Křístek
4 PORCIE, PRÍPRAVA 25 MINÚT + CHLADENIE
Potrebujete:
- 1 hlávku bielej alebo červenej kapusty
- 1 lyžicu octu
- 1 lyžicu oleja
- 3 mrkvy
- 1 cibuľu
- 200 g údeného syra
- 4 vajcia
- 250 g tatarskej omáčky
- 150 g bieleho jogurtu
- 1 malú konzervu hrášku
- soľ
POSTUP
- Kapustu nakrájajte na tenké rezance, polejte octom a olejom, osoľte a nechajte odstáť do druhého dňa.
- Pridajte strúhanú mrkvu, nadrobno posekanú cibuľu, natvrdo uvarené vajcia, strúhaný syr, hrášok, tatarskú omáčku a jogurt.
- Všetko spolu opatrne premiešajte a necháme v chlade pár hodín odležať.
Potrebujete na zasýtenie mäsko? Urobte si šalát s morčacím >>>