objednať časopis
všetky kategórie

Šalát nemusí byť len z krehkých zelených lístkov. Urobte si päť sýtych podľa nás.

SÝTY KAPUSTOVÝ ŠALÁT

Sýty kapustový šalát.
Zdroj: Dobré jedlo/Dušan Křístek

4 PORCIE, PRÍPRAVA 25 MINÚT + CHLADENIE

Potrebujete:

  • 1 hlávku bielej alebo červenej kapusty
  • 1 lyžicu octu
  • 1 lyžicu oleja
  • 3 mrkvy
  • 1 cibuľu
  • 200 g údeného syra
  • 4 vajcia
  • 250 g tatarskej omáčky
  • 150 g bieleho jogurtu
  • 1 malú konzervu hrášku
  • soľ
Účinky fenikla sú blahodarné a liečivé.
Čítajte viac
Fenikel je prírodný zázrak: Vyskúšali ste už šalát z neho? Ak nie, napravte to!

POSTUP

  1. Kapustu nakrájajte na tenké rezance, polejte octom a olejom, osoľte a nechajte odstáť do druhého dňa.
  2. Pridajte strúhanú mrkvu, nadrobno posekanú cibuľu, natvrdo uvarené vajcia, strúhaný syr, hrášok, tatarskú omáčku a jogurt.
  3. Všetko spolu opatrne premiešajte a necháme v chlade pár hodín odležať.

Potrebujete na zasýtenie mäsko? Urobte si šalát s morčacím >>>