Žiada sa vám odľahčenie? Zapečený KEL S CHRUMKAVÝM CÍCEROM bude dobrá večera
20. 12. 2023, 20:43 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:32)

Zdroj: Gurmet
Reklama
Vyskúšajte chutný recept na zdravú večeru. Pripravíte ju hravo a zasýti vás na dlho.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
35 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Je lepšie jablko alebo mandarinka? Čo pomôže atopikom?ZAPEČENÝ KEL SO SLADKÝM ZEMIAKOM A S CHRUMKAVÝM CÍCEROM
4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT
Potrebujete:
- 1 sladký zemiak (batat)
- 400 g ružičkového kelu
- 5 lyžíc olivového oleja
- pol lyžičky mletého čili
- 2 lyžičky mletej údenej papriky
- 300 g sterilizovaného cícera
- 400 g kučeravého kelu
- 2 avokáda
- soľ, mleté čierne korenie
Na dresing:
- 5 lyžíc olivového oleja
- 2 citróny
- 2 lyžice dijonskej hočice
- 1 lyžica pasty tahini (sezamovej pasty)
- 2 lyžičky worčesterskej omáčky
- 2 strúčiky cesnaku
- 50 g parmezánu
- hrsť petržlenovej vňate
- soľ, mleté čierne korenie
POSTUP:
- Rúru predhrejte na 200 °C. Sladký zemiak ošúpte a nakrájajte na kolieska, ružičkový kel prekrojte na polovice. V miske zmiešajte 2 lyžice oleja, čili, údenú papriku, prisypte soľ a korenie. V zmesi premiešajte sladký zemiak a kel.
- Preložte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte 10 minút. Pridajte scedený cícer a zvyšný olej, premiešajte a pečte ďalších 20 minút. Cícer by mal byť chrumkavý, sladký zemiak a kel mäkký. Kučeravý kel nakrájajte na širšie prúžky a sparte ho horúcou vodou.
- Pripravte dresing: Všetky ingrediencie dajte do mixéra a rozmixujte do hladka. Ochuťte soľou a korením. Upečený sladký zemiak, ružičkový kel, cícer a kučeravý kel premiešajte, pridajte očistené avokádo nakrájané na plátky a zalejte dresingom.