Reklama

Žiada sa vám odľahčenie? Zapečený KEL S CHRUMKAVÝM CÍCEROM bude dobrá večera

ZAPEČENÝ KEL SO SLADKÝM ZEMIAKOM A S CHRUMKAVÝM CÍCEROM

Zdroj: Gurmet

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Vyskúšajte chutný recept na zdravú večeru. Pripravíte ju hravo a zasýti vás na dlho.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Je lepšie jablko alebo mandarinka? Čo pomôže atopikom?

    ZAPEČENÝ KEL SO SLADKÝM ZEMIAKOM A S CHRUMKAVÝM CÍCEROM

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT

    Potrebujete:

    • 1 sladký zemiak (batat)
    • 400 g ružičkového kelu
    • 5 lyžíc olivového oleja
    • pol lyžičky mletého čili
    • 2 lyžičky mletej údenej papriky
    • 300 g sterilizovaného cícera
    • 400 g kučeravého kelu
    • 2 avokáda
    • soľ, mleté čierne korenie

    Na dresing:

    • 5 lyžíc olivového oleja
    • 2 citróny
    • 2 lyžice dijonskej hočice
    • 1 lyžica pasty tahini (sezamovej pasty)
    • 2 lyžičky worčesterskej omáčky
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 50 g parmezánu
    • hrsť petržlenovej vňate
    • soľ, mleté čierne korenie

    POSTUP:

    1. Rúru predhrejte na 200 °C. Sladký zemiak ošúpte a nakrájajte na kolieska, ružičkový kel prekrojte na polovice. V miske zmiešajte 2 lyžice oleja, čili, údenú papriku, prisypte soľ a korenie. V zmesi premiešajte sladký zemiak a kel.
    2. Preložte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte 10 minút. Pridajte scedený cícer a zvyšný olej, premiešajte a pečte ďalších 20 minút. Cícer by mal byť chrumkavý, sladký zemiak a kel mäkký. Kučeravý kel nakrájajte na širšie prúžky a sparte ho horúcou vodou.
    3. Pripravte dresing: Všetky ingrediencie dajte do mixéra a rozmixujte do hladka. Ochuťte soľou a korením. Upečený sladký zemiak, ružičkový kel, cícer a kučeravý kel premiešajte, pridajte očistené avokádo nakrájané na plátky a zalejte dresingom.

    V Dobrom jedle toho pre vás máme ešte viac:

    Autor článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.