objednať časopis
všetky kategórie

Je bez smotany, múky... len z domácej cvikly s dobrou bryndzou a so slaninkou z udiarne. MŇAM!

Vychytený šéfkuchár Miroslav Zamiška, rodák zo Starej Ľubovne, varil na Cypre, v Anglicku, Holandsku, istý čas aj v Poprade, kde prevádzkoval vlastný steakhouse, a už niekoľko rokov šéfuje kuchyni v päťhviezdičkovom Grand Hoteli Kempinski High Tatras. Ak sa ocitnete na Štrbskom Plese a ľúbite dobroty našich starých mám, urobte si radosť. Zastavte sa na poctivé halušky, paprikáš, demikát, pirohy a spol. v modernejšom predvedení. Miroslav ich so svojím šikovným tímom pripravuje len z overených surovín od miestnych výrobcov.

A celkom určite si uvarte túto jeho SUPER POLIEVKU, po ktorej sa u vás doma zľahne zem!

Cviklový krém s bryndzou a so slaninkou

Cviklová polievka s bryndzou. Nezabudnite na slaninku!
Cviklová polievka s bryndzou. Nezabudnite na slaninku!
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

4 PORCIE, PRÍPRAVA 40 MINÚT

Potrebujete:

  • 100 g bielej cibule
  • 500 g cvikly
  • ryžový ocot
  • soľ, cukor, korenie
  • olivový olej
  • bryndza, opečená údená slaninka a pažítka na podávanie
Recept na fantastické domáce čatní je v článku.
Čítajte viac
Domáce BROSKYŇOVÉ ČATNÍ: RECEPT známej pestovateľky Rity sa zíde aj na GRILOVAČKU!

POSTUP:

  1. Na rozpálenom oleji orestujte nakrájanú cibuľu dozlatista. Pridajte očistenú cviklu nakrájanú na plátky a jemne orestujte. Zalejte vodou do výšky cvikly, osoľte a varte do mäkka. Potom rozmixujte na hladký krém a vráťte na oheň. Priveďte do varu a dochuťte mletým korením a octom.
  2. Krém rozdeľte do tanierov, navrch pomrvte bryndzu, posypte opečenou slaninkou, nasekanou pažítkou, pokvapkajte olejom a môžete servírovať. Dobrú chuť!

Zdravé CVIKLOVÉ DOBROTY sú aj v našej GALÉRII: Uvarte si niečo už dnes, KLIKNITE SEM!

Ďalšie tipy z Dobrého jedla:

Zamagurské pirohy s bryndzou
Čítajte viac
Zamagurské PIROHY s bryndzou: RECEPT z maličkej obce Ľubica na Spiši budete zbožňovať!
Slávna penová torta.
Čítajte viac
Poznáte RETRO PENOVÚ TORTU? Hviezdu LETNEJ rodinnej OSLAVY upečte podľa RECEPTU Zuzky Mauréry!
Šéfkuchár Peter Varga spoločne so svojou mamou pripravili pre čitateľov mesačníka Dobré jedlo letné obedové menu. Na snímke je zeleninová polievka s celestínskymi rezancami.
Čítajte viac
Slávne CELESTÍNSKE REZANCE: Naučte sa ich od kuchára Petra, ktorý varil svetovým celebritám
Maslové keksíky s ovocnými špízmi.
Čítajte viac
Zabaľte DEŤOM NA VÝLET: Maslové SUŠIENKY Vinárovej ženy milujú na Instagrame malí aj veľkí!
Kávovo ríbezľový koláč s medovkou.
Čítajte viac
3 HRNČEKOVÉ KOLÁČE, ktoré pečieme celé leto: Aha, máte ich RAZ-DVA!

Kategórie