Reklama

Dokonalá CVIKLOVÁ POLIEVKA: RECEPT máme od vychyteného šéfkuchára!

Cviklová polievka.

Zdroj: https://www.instagram.com/p/Cj2HSArqU-b/

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Je bez smotany, múky... len z domácej cvikly s dobrou bryndzou a so slaninkou z udiarne. MŇAM!

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    CUKETOVÉ DOBROTY: Aha, máme pre vás SUPER RECEPTY!
    Zdroj: NMH

    Vychytený šéfkuchár Miroslav Zamiška, rodák zo Starej Ľubovne, varil na Cypre, v Anglicku, Holandsku, istý čas aj v Poprade, kde prevádzkoval vlastný steakhouse, a už niekoľko rokov šéfuje kuchyni v päťhviezdičkovom Grand Hoteli Kempinski High Tatras. Ak sa ocitnete na Štrbskom Plese a ľúbite dobroty našich starých mám, urobte si radosť. Zastavte sa na poctivé halušky, paprikáš, demikát, pirohy a spol. v modernejšom predvedení. Miroslav ich so svojím šikovným tímom pripravuje len z overených surovín od miestnych výrobcov.

    A celkom určite si uvarte túto jeho SUPER POLIEVKU, po ktorej sa u vás doma zľahne zem!

    Cviklový krém s bryndzou a so slaninkou

    Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

    Cviklová polievka s bryndzou. Nezabudnite na slaninku!

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 40 MINÚT

    Potrebujete:

    • 100 g bielej cibule
    • 500 g cvikly
    • ryžový ocot
    • soľ, cukor, korenie
    • olivový olej
    • bryndza, opečená údená slaninka a pažítka na podávanie

    POSTUP:

    1. Na rozpálenom oleji orestujte nakrájanú cibuľu dozlatista. Pridajte očistenú cviklu nakrájanú na plátky a jemne orestujte. Zalejte vodou do výšky cvikly, osoľte a varte do mäkka. Potom rozmixujte na hladký krém a vráťte na oheň. Priveďte do varu a dochuťte mletým korením a octom.
    2. Krém rozdeľte do tanierov, navrch pomrvte bryndzu, posypte opečenou slaninkou, nasekanou pažítkou, pokvapkajte olejom a môžete servírovať. Dobrú chuť!

    Ďalšie tipy z Dobrého jedla:

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.