Vychytený šéfkuchár Miroslav Zamiška, rodák zo Starej Ľubovne, varil na Cypre, v Anglicku, Holandsku, istý čas aj v Poprade, kde prevádzkoval vlastný steakhouse, a už niekoľko rokov šéfuje kuchyni v päťhviezdičkovom Grand Hoteli Kempinski High Tatras. Ak sa ocitnete na Štrbskom Plese a ľúbite dobroty našich starých mám, urobte si radosť. Zastavte sa na poctivé halušky, paprikáš, demikát, pirohy a spol. v modernejšom predvedení. Miroslav ich so svojím šikovným tímom pripravuje len z overených surovín od miestnych výrobcov.
A celkom určite si uvarte túto jeho SUPER POLIEVKU, po ktorej sa u vás doma zľahne zem!
Cviklový krém s bryndzou a so slaninkou
4 PORCIE, PRÍPRAVA 40 MINÚT
Potrebujete:
- 100 g bielej cibule
- 500 g cvikly
- ryžový ocot
- soľ, cukor, korenie
- olivový olej
- bryndza, opečená údená slaninka a pažítka na podávanie
POSTUP:
- Na rozpálenom oleji orestujte nakrájanú cibuľu dozlatista. Pridajte očistenú cviklu nakrájanú na plátky a jemne orestujte. Zalejte vodou do výšky cvikly, osoľte a varte do mäkka. Potom rozmixujte na hladký krém a vráťte na oheň. Priveďte do varu a dochuťte mletým korením a octom.
- Krém rozdeľte do tanierov, navrch pomrvte bryndzu, posypte opečenou slaninkou, nasekanou pažítkou, pokvapkajte olejom a môžete servírovať. Dobrú chuť!
Zdravé CVIKLOVÉ DOBROTY sú aj v našej GALÉRII: Uvarte si niečo už dnes, KLIKNITE SEM!
Ďalšie tipy z Dobrého jedla: