objednať časopis
všetky kategórie

Fantastický kávový s ríbezľami, ľahučký bezlepkový s drobným ovocím aj milovaný koláč z kyslého mlieka s citrónovou polevou. Nech sa páči, vyberte si!

Upiekla nám ho Eva na Ekofarme v Podskalí, keď sme ju a Pavla navštívili, aby sme pre vás získali nové bylinkové recepty. Jej rýchly koláč nás úplne dostal - chutí božsky, rozplýva sa na jazyku a HOTOVÝ HO MÁTE RAZ-DVA!

Hrnčekový koláč s kávou a ríbezľami

Ekofarm Podskalie - Evka a Pavel pripravili pre čitateľov mesačníka Dobré jedlo niekoľko receptov v ktorých použili bylinky vypestované na farme. Na snímke je kávovo ríbezľový koláč s medovkou.
Ekofarm Podskalie - Evka a Pavel pripravili pre čitateľov mesačníka Dobré jedlo niekoľko receptov v ktorých použili bylinky vypestované na farme. Na snímke je kávovo ríbezľový koláč s medovkou.
Zdroj: MATEJ KALINA

ZA PLECH, PRÍPRAVA 25 MINÚT, PEČENIE 15 MINÚT

Potrebujete:

Na cesto:

  • 1 hrnček (á 250 ml) polohrubej múky + na vysypanie plechu
  • pol hrnčeka kryštálového (trstinového) cukru
  • pol hrnčeka rozpusteného masla + na vymastenie plechu
  • 1 hrnček vlažného mlieka
  • 1-2 kopcovité lyžice instantnej kávy
  • 1 kopcovitá lyžica kakaa
  • 2 lyžice rumu
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 2 vajcia
  • 1 lyžička nasekanej čerstvej medovky + na podávanie

Na polevu:

  • 50 g masla
  • 100 g čokolády
  • 200 g kyslej smotany
  • ríbezľový džem na potretie
  • kyslá smotana alebo jogurt a ovocie na podávanie (nemusí byť)
Umelecké dielo.
Čítajte viac
Také ste ešte NEVIDELI! TORTY tejto umeleckej cukrárky VYRÁŽAJÚ DYCH!

POSTUP:

  1. Rúru predhrejte na 180 °C. Do misy dajte všetky ingrediencie na cesto a metličkou vymiešajte na hladkú hmotu. Prelejte do vymasteného plechu (35 x 25 cm) vysypaného múkou a rovnomerne rozotrite. Dajte piecť približne na 15 minút.
  2. Urobte polevu: Nad parou rozpustite maslo a pridajte čokoládu. Keď sa rozpustí, odstavte a zamiešajte kyslú smotanu.
  3. Ešte horúci korpus potrite džemom a ihneď prelejte polevou. Nechajte vychladnúť. Koláč podávajte so smotanou alebo jogurtom ochuteným medovkou, ozdobený ovocím. Dobrú chuť!

Článok s receptmi na hrnčekové koláče pokračuje na ďalšej strane >>>

Kategórie