Rýchle mini KOLÁČIKY z lístkového cesta: S tvarohom nemajú chybu!
24. 4. 2024, 11:06 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:34)

Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Reklama
Úžasná kombinácia chrumkavého lístkového cesta, jemného tvarohu a sladkej broskyne vytvára dokonalú chuťovú harmóniu v týchto lahodných tvarohových koláčikoch. Vyskúšajte tento rýchly recept na sladké pečenie.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witeková
Zdroj: Dobré jedlo/archív
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
28 fotografiíPrejsť do galérie
TVAROHOVÉ KOLÁČIKY S BROSKYŇAMI
20-25 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 10-15 MINÚT
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Tvarohové koláčiky s broskyňami.
Potrebujete:
- 2 balíčky lístkového cesta (á 400 g)
- 1 vajce na potretie
NA NÁPLŇ:
- 250 g hrudkovitého tučného tvarohu
- 150 ml smotany na šľahanie
- 40 g medu
- 1 plechovka broskýň (domáci zaváraninový pohár)
- pol balíčka tortového želé
POSTUP:
- Lístkové cesto rozvaľkajte na hrúbku 2-3 mm a formičkou z neho vykrajujte kruhy s priemerom 7 cm. Poukladajte ich na plech a potrite rozšľahaným vajíčkom. Potom vykrojte ďalšie kruhy tej istej veľkosti, ale vyrežte z nich stred, aby bol kruh asi centimeter široký.
- Na každý plný kruh uložte dva s vykrojeným stredom, pričom aj tie potrite vajíčkom, aby sa prilepili k sebe. Vrch takisto potrite vajcom, dno dobre popichajte vidličkou a dajte piecť do rúry vyhriatej na 200 °C na 10-15 minút. Pečením vzniknú pekné malé košíčky. Nechajte ich vychladnúť.
- Zatiaľ urobte tvarohovú plnku: Tvaroh iba dobre vyšľahajte so smotanou a s medom. Zmesou naplňte cukrárske vrecko a môžete ňou plniť košíčky. Navrch uložte nakrájané broskyne – šťavu z konzervy odložte.
- Pripravte želatínu: Zmiešajte broskyňovú šťavu s práškovým tortovým želé a nechajte asi minútku prevariť. Potom želatínu odstavte a asi po 3 minútach ňou polejte naplnené košíčky. Nechajte stuhnúť a servírujte.