Reklama

Rýchle mini KOLÁČIKY z lístkového cesta: S tvarohom nemajú chybu!

Tvarohové koláčiky s broskyňami.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Úžasná kombinácia chrumkavého lístkového cesta, jemného tvarohu a sladkej broskyne vytvára dokonalú chuťovú harmóniu v týchto lahodných tvarohových koláčikoch. Vyskúšajte tento rýchly recept na sladké pečenie.

TVAROHOVÉ KOLÁČIKY S BROSKYŇAMI

20-25 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 10-15 MINÚT

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Tvarohové koláčiky s broskyňami.

Potrebujete:

  • 2 balíčky lístkového cesta (á 400 g)
  • 1 vajce na potretie

NA NÁPLŇ:

  • 250 g hrudkovitého tučného tvarohu
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 40 g medu
  • 1 plechovka broskýň (domáci zaváraninový pohár)
  • pol balíčka tortového želé

POSTUP:

  1. Lístkové cesto rozvaľkajte na hrúbku 2-3 mm a formičkou z neho vykrajujte kruhy s priemerom 7 cm. Poukladajte ich na plech a potrite rozšľahaným vajíčkom. Potom vykrojte ďalšie kruhy tej istej veľkosti, ale vyrežte z nich stred, aby bol kruh asi centimeter široký.
  2. Na každý plný kruh uložte dva s vykrojeným stredom, pričom aj tie potrite vajíčkom, aby sa prilepili k sebe. Vrch takisto potrite vajcom, dno dobre popichajte vidličkou a dajte piecť do rúry vyhriatej na 200 °C na 10-15 minút. Pečením vzniknú pekné malé košíčky. Nechajte ich vychladnúť.
  3. Zatiaľ urobte tvarohovú plnku: Tvaroh iba dobre vyšľahajte so smotanou a s medom. Zmesou naplňte cukrárske vrecko a môžete ňou plniť košíčky. Navrch uložte nakrájané broskyne – šťavu z konzervy odložte.
  4. Pripravte želatínu: Zmiešajte broskyňovú šťavu s práškovým tortovým želé a nechajte asi minútku prevariť. Potom želatínu odstavte a asi po 3 minútach ňou polejte naplnené košíčky. Nechajte stuhnúť a servírujte.

Vyskúšajte aj ďalšie sladké recepty z Dobrého jedla:

Autori článku

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.