Reklama

Táto cukrárka nepotrebuje plátno, ona MAĽUJE priamo na TORTY!

Dokonalá maľovaná torta!

Zdroj: https://www.instagram.com/p/C2kA-suJG0R/

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Pri jej umeleckých dielach venuje pozornosť každému detailu.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Moderný KRÉMEŠ cukrárky Veroniky Bušovej: SUPER RECEPT!
    Zdroj: NMH

    Keem Ooi, ktorá je pre svojich 157 tisíc sledovateľov na Instagrame známa ako keempossible_2, je bývalá učiteľka spevu a hry na klavíri. Forma umeleckého zdobenia, ktorú si Keem osvojila, je známa ako vzorované torty a už nejaký čas je populárna v Japonsku. Spočíva v použití hustého farebného cesta na vykúzlenie tvarov a vzorov a piškótového cesta, použitého ako pozadie. Keem posúva tieto diela na vyššiu úroveň nádhernou detailnou prácou a zdobením.

    Neustále sa snaží zdokonaľovať, najmä prostredníctvom kníh a náučných videí. Ku kreatívnym výtvorom však mala vždy blízko. Už ako tínedžerka vyrábala mydlové bábiky, šila tašky či patchworkové prikrývky.

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      DOMÁCE ŠAMROLE: Rozsýpajú sa v ústach. A tá nadýchaná pena!

      Útok hackera

      Šikovná dáma a mama dvoch detí posúva svoje vedomosti aj ďalej. V minulosti vyučovala hru na klavíri a spev, takže aké-také skúsenosti s učením už mala, ale ako sama priznáva, začiatky boli ťažké. Ani ona sa nevyhla nepríjemnostiam, ktoré prináša online svet. Jej pôvodný instagramový účet, ktorý sledovalo 58 000 ľudí, napadol hacker a ona musela začať opäť úplne od nuly.

      Keďže však Keem nie je typ človeka, ktorý by sa nechal zlomiť, namiesto toho to považovala za príležitosť odraziť, vrátiť sa silnejšia a založila si nový účet. Táto skúsenosť ju však zamrzela: "Bol to nielen album celej mojej práce, ale účet bol aj archívom naozaj pekných komentárov a povzbudivých slov, ktoré mi zanechali fanúšikovia a priatelia z celého sveta."

      Keem pochádza z Malajzie, preto aj väčšina jej kurzov je práve v Ázii, ale dvakrát už vyučovala toto umenie aj v Európe! Keď si pozriete jej torty, možno aj vy zatúžite naučiť sa pripravovať také torty, ako ona!

      Autor článku

      Monika Fajdová

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.