Reklama

Víkendový KOLÁČIK ku kávičke: Vyskúšajte RECEPT na STRÚHANÝ TVAROHOVÝ! Neostane ani omrvinka

Strúhaný tvarohový koláč.

Zdroj: Laura Witteková

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Víkendová pohoda sa nezaobíde bez koláčika! Pripravte si ku kávičke lahodný strúhaný tvarohový koláč podľa receptu od cukrárky Dobrého jedla - Veroniky Kollárovej.

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Krémové JARNÉ ZÁKUSKY: Svieže RECEPTY od našej cukrárky nemajú konkurenciu!

    STRÚHANÝ TVAROHOVÝ KOLÁČ

    10 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 40-50 MINÚT

    Zdroj: Laura Witteková

    Strúhaný tvarohový koláč.

    Na cesto

    • 300 g hladkej múky
    • 10 g kypriaceho prášku
    • 75 g práškového cukru
    • 25 g kakaa holandského typu
    • 200 g masla + na vytretie formy
    • 1 žĺtok
    • štipka soli

    Na tvarohovú plnku

    • 200 g tučného hrudkovitého tvarohu
    • 250 g tučného jemného tvarohu
    • 90 g práškového cukru
    • 1 lyžička mletej vanilky
    • kôra z 1 biocitróna
    • 3 vajcia
    • 1 bielok
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      DOMÁCE ŠAMROLE: Rozsýpajú sa v ústach. A tá nadýchaná pena!

      POSTUP:

      1. Do misy vsypte múku s kypriacim práškom, pridajte cukor, preosiate kakao, maslo izbovej teploty nakrájané na kocky, žĺtok, soľ a vypracujte hladké cesto. Zabaľte ho do potravinárskej fólie a uložte do chladničky aspoň na hodinu, aby stuhlo a dalo sa lepšie strúhať.
      2. Zatiaľ pripravte tvarohovú plnku: Všetky suroviny dajte do misy a dobre premiešajte.
      3. Stuhnuté cesto rozdeľte na dve polovice. Dno formy (23 cm) vyložte papierom na pečenie a boky potrite maslom. Na dno rovnomerne nastrúhajte prvú polovicu cesta. Pomocou lyžice cesto jemne pritlačte ku dnu. Nalejte naň tvarohovú plnku a na ňu nastrúhajte druhú polovicu cesta.
      4. Koláč vložte do rúry vyhriatej na 175 °C a pečte približne 30-40 minút. Pred podávaním ho nechajte úplne vychladnúť

      Dobrý tip: Ak sa veľmi ponáhľate, cesto dajte stuhnúť do mrazničky – stačí však len na 30 minút.

      Autori článku

      Tatiana Kubicová

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

      Veronika Kollárová

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.