Víkendový KOLÁČIK ku kávičke: Vyskúšajte RECEPT na STRÚHANÝ TVAROHOVÝ! Neostane ani omrvinka
7. 4. 2024, 9:36 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)

Zdroj: Laura Witteková
Reklama
Víkendová pohoda sa nezaobíde bez koláčika! Pripravte si ku kávičke lahodný strúhaný tvarohový koláč podľa receptu od cukrárky Dobrého jedla - Veroniky Kollárovej.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Galéria k článku
30 fotografiíPrejsť do galérie
×

Video Player is loading.
Krémové JARNÉ ZÁKUSKY: Svieže RECEPTY od našej cukrárky nemajú konkurenciu!STRÚHANÝ TVAROHOVÝ KOLÁČ
10 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 40-50 MINÚT
Zdroj: Laura Witteková
Strúhaný tvarohový koláč.
Na cesto
- 300 g hladkej múky
- 10 g kypriaceho prášku
- 75 g práškového cukru
- 25 g kakaa holandského typu
- 200 g masla + na vytretie formy
- 1 žĺtok
- štipka soli
Na tvarohovú plnku
- 200 g tučného hrudkovitého tvarohu
- 250 g tučného jemného tvarohu
- 90 g práškového cukru
- 1 lyžička mletej vanilky
- kôra z 1 biocitróna
- 3 vajcia
- 1 bielok

Video Player is loading.
DOMÁCE ŠAMROLE: Rozsýpajú sa v ústach. A tá nadýchaná pena!POSTUP:
- Do misy vsypte múku s kypriacim práškom, pridajte cukor, preosiate kakao, maslo izbovej teploty nakrájané na kocky, žĺtok, soľ a vypracujte hladké cesto. Zabaľte ho do potravinárskej fólie a uložte do chladničky aspoň na hodinu, aby stuhlo a dalo sa lepšie strúhať.
- Zatiaľ pripravte tvarohovú plnku: Všetky suroviny dajte do misy a dobre premiešajte.
- Stuhnuté cesto rozdeľte na dve polovice. Dno formy (23 cm) vyložte papierom na pečenie a boky potrite maslom. Na dno rovnomerne nastrúhajte prvú polovicu cesta. Pomocou lyžice cesto jemne pritlačte ku dnu. Nalejte naň tvarohovú plnku a na ňu nastrúhajte druhú polovicu cesta.
- Koláč vložte do rúry vyhriatej na 175 °C a pečte približne 30-40 minút. Pred podávaním ho nechajte úplne vychladnúť
Dobrý tip: Ak sa veľmi ponáhľate, cesto dajte stuhnúť do mrazničky – stačí však len na 30 minút.