Lahodný MEDOVÝ KRÉMEŠ s nadýchaným vanilkovým krémom: Overený RECEPT vás nesklame!
10. 4. 2024, 13:32 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)

Zdroj: Laura Witteková
Reklama
Medovému krémešu nikto neodolá! S receptom od cukrárky Dobrého jedla sa podarí aj kuchynským amatérom.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Galéria k článku
9 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Krémové JARNÉ ZÁKUSKY: Svieže RECEPTY od našej cukrárky nemajú konkurenciu!MEDOVÝ KRÉMEŠ
15 AŽ 20 PORCIÍ, PRÍPRAVA 40 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT, CHLADENIE
Zdroj: Laura Witteková
Medový krémeš.
Potrebujete:
Na medové pláty:
- 500 g hladkej múky
- 60 g masla izbovej teploty
- 150 g práškového cukru
- 1 lyžička vanilkovej pasty
- 4 lyžice medu
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 1 vajce
- 2 žĺtky
- práškový cukor na posypanie
Na vanilkový krém:
- 1 l mlieka
- 4 žĺtky
- 2 balíčky Zlatého klasu
- 120 g krupicového cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 250 g šľahačkovej smotany
POSTUP:
- Suroviny na medové pláty dajte do misy a vypracujte hladké cesto. Cesto zabaľte do fólie a odložte na hodinu do chladničky.
- Oddýchnuté cesto rozdeľte na polovicu. Každé cesto rozvaľkajte na veľkosť plechu s rozmerom 25 x 30 cm. Preložte na plech vyložený papierom na pečenie. Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte približne 10 minút. Oba pláty nechajte vychladnúť.
- Na krém vlejte dve tretiny mlieka do kastróla a zohrejte pod bod varu. Zvyšné mlieko dajte do misky, pridajte žĺtky, Zlatý klas, cukor, vanilkový extrakt a dobre premiešajte. Keď je mlieko horúce, za stáleho miešania ho pridávajte do žĺtkovej zmesi. Všetko potom vlejte späť do kastróla a uvarte hustý krémový puding. Preložte ho do misy a zakryte fóliou, tak aby sa dotýkala pudingu. Nechajte vychladnúť.
- Keď je puding vychladnutý, vyšľahajte šľahačku a jemne ju do pudingu zapracujte. Pôjde to lepšie, ak puding pred tým prešľaháte.
- Na podnos položte prvý medový plát a rovnomerne rozotrite vanilkový krém. Prikryte druhým medovým plátom, jemne popritláčajte, aby sa všetko spojilo a odložte do chladničky aspoň na 4 hodiny. Pred podávaním posypte práškovým cukrom.
Dobrý tip: Cesto môžete rozvaľkať aj medzi dvoma plátmi papiera na pečenie. Nemusíte tak k cestu pridávať ďalšiu múku na podsypanie.