Reklama

Lahodný MEDOVÝ KRÉMEŠ s nadýchaným vanilkovým krémom: Overený RECEPT vás nesklame!

Medový krémeš.

Zdroj: Laura Witteková

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Medovému krémešu nikto neodolá! S receptom od cukrárky Dobrého jedla sa podarí aj kuchynským amatérom.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Krémové JARNÉ ZÁKUSKY: Svieže RECEPTY od našej cukrárky nemajú konkurenciu!

    MEDOVÝ KRÉMEŠ

    15 AŽ 20 PORCIÍ, PRÍPRAVA 40 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT, CHLADENIE

    Zdroj: Laura Witteková

    Medový krémeš.

    Potrebujete:

    Na medové pláty:

    • 500 g hladkej múky
    • 60 g masla izbovej teploty
    • 150 g práškového cukru
    • 1 lyžička vanilkovej pasty
    • 4 lyžice medu
    • 1 lyžička sódy bikarbóny
    • 1 vajce
    • 2 žĺtky
    • práškový cukor na posypanie

    Na vanilkový krém:

    • 1 l mlieka
    • 4 žĺtky
    • 2 balíčky Zlatého klasu
    • 120 g krupicového cukru
    • 1 lyžička vanilkového extraktu
    • 250 g šľahačkovej smotany

    POSTUP:

    1. Suroviny na medové pláty dajte do misy a vypracujte hladké cesto. Cesto zabaľte do fólie a odložte na hodinu do chladničky.
    2. Oddýchnuté cesto rozdeľte na polovicu. Každé cesto rozvaľkajte na veľkosť plechu s rozmerom 25 x 30 cm. Preložte na plech vyložený papierom na pečenie. Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte približne 10 minút. Oba pláty nechajte vychladnúť.
    3. Na krém vlejte dve tretiny mlieka do kastróla a zohrejte pod bod varu. Zvyšné mlieko dajte do misky, pridajte žĺtky, Zlatý klas, cukor, vanilkový extrakt a dobre premiešajte. Keď je mlieko horúce, za stáleho miešania ho pridávajte do žĺtkovej zmesi. Všetko potom vlejte späť do kastróla a uvarte hustý krémový puding. Preložte ho do misy a zakryte fóliou, tak aby sa dotýkala pudingu. Nechajte vychladnúť.
    4. Keď je puding vychladnutý, vyšľahajte šľahačku a jemne ju do pudingu zapracujte. Pôjde to lepšie, ak puding pred tým prešľaháte.
    5. Na podnos položte prvý medový plát a rovnomerne rozotrite vanilkový krém. Prikryte druhým medovým plátom, jemne popritláčajte, aby sa všetko spojilo a odložte do chladničky aspoň na 4 hodiny. Pred podávaním posypte práškovým cukrom.

    Dobrý tip: Cesto môžete rozvaľkať aj medzi dvoma plátmi papiera na pečenie. Nemusíte tak k cestu pridávať ďalšiu múku na podsypanie.

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.