Nahá TVAROHOVÁ TORTA s malinami: Tento RECEPT upečiete raz-dva!
21. 4. 2024, 9:33 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Reklama
V jednoduchosti je krása i skvelá chuť! Nadýchaná torta s lahodným krémom je vhodná na oslavu aj len tak ku kávičke
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CtEl7vYMze-/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CsrNpPPtnwk/
Galéria k článku
19 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Obľúbené REZY: Recepty na ZÁKUSKY vyskúšajte už tento víkend!TVAROHOVÁ TORTA S MALINAMI
10-12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 40 MINÚT, PEČENIE 40-45 MINÚT
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Šľahačková torta s malinami.
Potrebujete:
Na malinový sirup:
- 200 g mrazených malín
- 3 lyžice cukru
Na korpus:
- 200 g mandľovej múky
- 70 g ryžovej múky
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- pol lyžičky sódy bikarbóny
- štipka soli
- 4 vajcia veľkosti L
- 130 ml javorového sirupu (alebo medu)
- 60 ml olivového oleja (extra panenského)
- kôra z citróna
Na krém:
- 250 g jemného tučného tvarohu
- 100 ml smotany na šľahanie
- 3-4 lyžice práškového cukru
- kôra z pol citróna
- 250 g čerstvých malín (plus na ozdobu)
POSTUP:
- Najprv urobte sirup: Do hrnca dajte maliny s cukrom a nechajte 2-3 minúty prevrieť. Sirup odstavte a nechajte vychladnúť.
- Rúru vyhrejte na 170 °C, dno formy (20 cm) vyložte papierom na pečenie.
- V jednej mise zmiešajte suché suroviny, v druhej mise vyšľahajte vajcia s javorovým sirupom do peny. Pridajte olej, citrónovú kôru a premiešajte. Potom vsypte suché ingrediencie a zamiešajte. Hmotu vlejte do formy a dajte piecť na 40-45 minút.
- Upečený korpus nechajte celkom vychladnúť, potom prerežte na polovicu.
- Pripravte krém: Iba vyšľahajte všetky suroviny. Do krému pridajte za hrsť malín a premiešajte.
- Spodný korpus polejte malinovým sirupom a natrite tvarohovým krémom. Do krému ešte nastrkajte maliny a prikryte druhým korpusom. Jemne ho pritlačte a vrch potrite zvyšným krémom. Tortu dajte na hodinu do chladničky. Potom ju ozdobte malinami a môžete podávať.