Monarské REZY: Bleskovo rýchly RECEPT na chutný ZÁKUSOK s lieskovcami
14. 4. 2024, 14:03 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)

Zdroj: Laura Witteková
Reklama
Jednoduchý recept s efektným výsledkom. Monarské rezy s lieskovými orieškami si obľúbite kvôli skvelej chuti i vďaka ľahučkej príprave.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
34 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Krémové JARNÉ ZÁKUSKY: Svieže RECEPTY od našej cukrárky nemajú konkurenciu!MONARSKÉ REZY
20 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 25 AŽ 30 MINÚT, CHLADENIE
Zdroj: Laura Witteková
Monarské rezy.
Potrebujete:
Na korpus:
- 5 bielkov
- štipka soli
- 200 g opražených lieskových orieškov + na ozdobenie
- 160 g práškový cukor
Na čokoládový krém:
- 5 žĺtkov
- 130 g práškového cukru
- 100 g masla izbovej teploty
- 80 g čokolády

Video Player is loading.
DOMÁCE ŠAMROLE: Rozsýpajú sa v ústach. A tá nadýchaná pena!POSTUP:
- Bielky so soľou vyšľahajte na pevné špičky. Pridajte zomleté oriešky zmiešané s cukrom a jemne zapracujte. Hmotu vylejte do formy s rozmerom 24 x 24 cm, ktorej dno ste vyložili papierom na pečenie. Vložte do rúry vyhriatej na 175 °C a pečte 25 až 30 minút. Urobte tesť špajľou. Nechajte vychladnúť.
- Na krém vyšľahajte žĺtky s cukrom na penu a postupne pridávajte zmäknuté maslo. Nakoniec už len ručne zamiešajte roztopenú a vychladnutú čokoládu. Krém rovnomerne rozotrite na vychladnutý korpus. Nechajte stuhnúť približne 2 hodiny a môžete krájať pekné malé kocky, ktoré ozdobte nasekanými orieškami.