objednať časopis
všetky kategórie

Vychutnajte si bohatú paradajkovú úrodu v tomto skvelom paradajkovom koláči. Výborný na pohostenie pre návštevu ale aj ako ľahký obed, či večeru.

PARADAJKOVÝ KOLÁČ

Paradjkový koláč.
Paradjkový koláč.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA

4-6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 20-30 MINÚT

Potrebujete:

Na cesto:

  • 400 g hladkej múky
  • 1 lyžička soli
  • 50 g zelených olív
  • 220 g masla
  • 100 ml ľadovej vody
Sušené paradajky.
Čítajte viac
Domáce SUŠENÉ PARADAJKY: Takto jednoducho si odložíte ich plnú chuť na zimu

Na náplň:

  • 200 g syra feta
  • 2 lyžice majonézy
  • 1 strúčik cesnaku
  • 5 lístkov šalvie + na ozdobu
  • soľ, korenie podľa chuti
  • 500 g cherry paradajok
  • 1 vajce na potretie
  • olivový olej na poliatie
Príprava domáceho kečupu nie je nič zložité!
Čítajte viac
Uvarte si DOMÁCI KEČUP: Jednoduchý a výborný RECEPT uchová chuť leta

POSTUP:

  1. Do do misy, vsypte múku, soľ, nadrobno nasekané olivy a premiešajte. Vmiešajte maslo nakrájané na kocky a vytvorte hrubú mrveničku. Vlejte 100 ml ľadovej vody a miešajte, kým sa zo zmesi nevytvorí cesto. Cesto vytvarujte do hrubej placky, zabaľte do fólie a odložte na 30 minút do chladničky.
  2. Syr feta zmiešajte v miske s majonézou, pretlačeným cesnakom a nadrobno nasekanou šalviou. Ochutnajte a dosoľte i okoreňte podľa chuti.
  3. Cesto vyberte z chladničky, rozvaľkajte do tvaru štvorca alebo obdĺžnika a preneste na plech vystlaný papierom na pečenie. Na povrch natrite syrovú zmes. Poukladajte celé alebo prekrojené paradajky, zahnite okraje cesta nahor a potrite ich vajíčkom. Paradajky pokvapkajte olivovým olejom, jemne osoľte, okoreňte a vložte do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečte približne 20 minút do zlatista. Vyberte z rúry a rovno podávajte.

Viac chutných nápadov, ako zužitkovať paradajky nájdete TU!