Reklama

Ako využiť nadbytočné paradajky? Recept na lahodný PARADAJKOVÝ KOLÁČ

Paradajkový koláč.

Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Vychutnajte si bohatú paradajkovú úrodu v tomto skvelom paradajkovom koláči. Výborný na pohostenie pre návštevu ale aj ako ľahký obed, či večeru.

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Čo s FIGAMI? Šupnite ich do týchto SLADKÝCH I SLANÝCH RECEPTOV

    PARADAJKOVÝ KOLÁČ

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Paradjkový koláč.

    4-6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 20-30 MINÚT

    Potrebujete:

    Na cesto:

    • 400 g hladkej múky
    • 1 lyžička soli
    • 50 g zelených olív
    • 220 g masla
    • 100 ml ľadovej vody

    Na náplň:

    • 200 g syra feta
    • 2 lyžice majonézy
    • 1 strúčik cesnaku
    • 5 lístkov šalvie + na ozdobu
    • soľ, korenie podľa chuti
    • 500 g cherry paradajok
    • 1 vajce na potretie
    • olivový olej na poliatie

    POSTUP:

    1. Do do misy, vsypte múku, soľ, nadrobno nasekané olivy a premiešajte. Vmiešajte maslo nakrájané na kocky a vytvorte hrubú mrveničku. Vlejte 100 ml ľadovej vody a miešajte, kým sa zo zmesi nevytvorí cesto. Cesto vytvarujte do hrubej placky, zabaľte do fólie a odložte na 30 minút do chladničky.
    2. Syr feta zmiešajte v miske s majonézou, pretlačeným cesnakom a nadrobno nasekanou šalviou. Ochutnajte a dosoľte i okoreňte podľa chuti.
    3. Cesto vyberte z chladničky, rozvaľkajte do tvaru štvorca alebo obdĺžnika a preneste na plech vystlaný papierom na pečenie. Na povrch natrite syrovú zmes. Poukladajte celé alebo prekrojené paradajky, zahnite okraje cesta nahor a potrite ich vajíčkom. Paradajky pokvapkajte olivovým olejom, jemne osoľte, okoreňte a vložte do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečte približne 20 minút do zlatista. Vyberte z rúry a rovno podávajte.

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.