Fantastická POLIEVKA Z PEČENÝCH PARADAJOK: Na rozlúčku s letom
6. 9. 2023, 6:16 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:31)

Zdroj: Dobrí jedlo/ PETRA ESTERLING
Reklama
Užite si posledné voňavé letné paradajky v tejto skvelej polievke.
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo
Galéria k článku
45 fotografiíPrejsť do galérie
POLIEVKA Z PEČENÝCH PARADAJOK
Recept máme od foodblogerky Petry Esterling Red Velvet cooking & baking
Zdroj: Dobré jedlo/ PETRA ESTERLING
Polievka z pečených paradajok
3-4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT, VARENIE 10 MINÚT
Potrebujete:
- 800 g paradajok
- 1 červená paprika
- 6 strúčikov cesnaku
- pár lyžíc extra panenského olivového oleja
- morská soľ, čerstvo pomleté čierne korenie
- čerstvý tymian a bazalka
- 1 šalotka
- 2 stopky zeleru
- 2-3 lyžice bazalkového pesta
- 1 liter vody (alebo vývaru)";i:10;s:18:"cukor podľa chuti";i:11;s:27:"1 lyžica balzamového octu";i:12;s:33:"parmezán a pečivo na podávanie
POSTUP:
- Paradajky a papriku nakrájajte nahrubo, cesnak očistite, dajte na plech, pokvapkajte olivovým olejom, osoľte, okoreňte a pridajte čerstvé bylinky. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 200 °C a pečte približne 15-20 minút.
- Kým sa paradajky pečú, nakrájajte najemno šalotku a zeler. Pár minút pred dopečením paradajok dajte do hrnca šalotku, zeler a olivový olej. Na miernom ohni nechajte zmäknúť, pridajte soľ a korenie.
- Do hrnca preložte celý obsah plechu, premiešajte a pridajte pesto. Zalejte vodou alebo vývarom a pár minút povarte. Odstavte a rozmixujte ponorným mixérom. Ak chcete, môžete polievku aj prepasírovať.
- Dochuťte trochou balzamového octu, cukru, soľou a korením. Podávajte s parmezánom, chrumkavými hriankami a čerstvo pomletým čiernym korením.
Čítajte viac z Dobrého jedla: