POLIEVKA Z PEČENÝCH PARADAJOK
Recept máme od foodblogerky Petry Esterling Red Velvet cooking & baking
Polievka z pečených paradajok
Zdroj: Dobré jedlo/ PETRA ESTERLING
3-4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT, VARENIE 10 MINÚT
Potrebujete:
- 800 g paradajok
- 1 červená paprika
- 6 strúčikov cesnaku
- pár lyžíc extra panenského olivového oleja
- morská soľ, čerstvo pomleté čierne korenie
- čerstvý tymian a bazalka
- 1 šalotka
- 2 stopky zeleru
- 2-3 lyžice bazalkového pesta
- 1 liter vody (alebo vývaru)
- cukor podľa chuti
- 1 lyžica balzamového octu
- parmezán a pečivo na podávanie
POSTUP:
- Paradajky a papriku nakrájajte nahrubo, cesnak očistite, dajte na plech, pokvapkajte olivovým olejom, osoľte, okoreňte a pridajte čerstvé bylinky. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 200 °C a pečte približne 15-20 minút.
- Kým sa paradajky pečú, nakrájajte najemno šalotku a zeler. Pár minút pred dopečením paradajok dajte do hrnca šalotku, zeler a olivový olej. Na miernom ohni nechajte zmäknúť, pridajte soľ a korenie.
- Do hrnca preložte celý obsah plechu, premiešajte a pridajte pesto. Zalejte vodou alebo vývarom a pár minút povarte. Odstavte a rozmixujte ponorným mixérom. Ak chcete, môžete polievku aj prepasírovať.
- Dochuťte trochou balzamového octu, cukru, soľou a korením. Podávajte s parmezánom, chrumkavými hriankami a čerstvo pomletým čiernym korením.
Viac nápadov na jedlá z paradajok nájdete TU!
Čítajte viac z Dobrého jedla: