Reklama

Fantastická POLIEVKA Z PEČENÝCH PARADAJOK: Na rozlúčku s letom

POLIEVKA Z PEČENÝCH PARADAJOK

Zdroj: Dobrí jedlo/ PETRA ESTERLING

Reklama

Užite si posledné voňavé letné paradajky v tejto skvelej polievke.

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Čo s FIGAMI? Šupnite ich do týchto SLADKÝCH I SLANÝCH RECEPTOV

    POLIEVKA Z PEČENÝCH PARADAJOK

    Recept máme od foodblogerky Petry Esterling Red Velvet cooking & baking

    Zdroj: Dobré jedlo/ PETRA ESTERLING

    Polievka z pečených paradajok

    3-4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT, VARENIE 10 MINÚT

    Potrebujete:

    • 800 g paradajok
    • 1 červená paprika
    • 6 strúčikov cesnaku
    • pár lyžíc extra panenského olivového oleja
    • morská soľ, čerstvo pomleté čierne korenie
    • čerstvý tymian a bazalka
    • 1 šalotka
    • 2 stopky zeleru
    • 2-3 lyžice bazalkového pesta
    • 1 liter vody (alebo vývaru)";i:10;s:18:"cukor podľa chuti";i:11;s:27:"1 lyžica balzamového octu";i:12;s:33:"parmezán a pečivo na podávanie

    POSTUP:

    1. Paradajky a papriku nakrájajte nahrubo, cesnak očistite, dajte na plech, pokvapkajte olivovým olejom, osoľte, okoreňte a pridajte čerstvé bylinky. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 200 °C a pečte približne 15-20 minút.
    2. Kým sa paradajky pečú, nakrájajte najemno šalotku a zeler. Pár minút pred dopečením paradajok dajte do hrnca šalotku, zeler a olivový olej. Na miernom ohni nechajte zmäknúť, pridajte soľ a korenie.
    3. Do hrnca preložte celý obsah plechu, premiešajte a pridajte pesto. Zalejte vodou alebo vývarom a pár minút povarte. Odstavte a rozmixujte ponorným mixérom. Ak chcete, môžete polievku aj prepasírovať.
    4. Dochuťte trochou balzamového octu, cukru, soľou a korením. Podávajte s parmezánom, chrumkavými hriankami a čerstvo pomletým čiernym korením.

    Čítajte viac z Dobrého jedla: