objednať časopis
všetky kategórie

Odložte si kus leta! Sušené paradajky vás aj v treskúcej zime prenesú späť do slnečných letných dní. Pozrite si naše video.

Sušené paradajky v oleji

Sušené paradajky.
Sušené paradajky.
Zdroj: Shutterstock

Potrebujete:

  • 2,5 kg paradajok San Marzano (sú viac dužinaté a majú menej šťavy)
  • 4 až 5 strúčikov cesnaku
  • 4 až 5 bobkových lístkov
  • 10 lístkov bazalky
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 500 ml kvalitného olivového oleja

POSTUP:

  1. Paradajky nakrájajte na kolieska a pokladajte do sušičky. Sušte približne 5-6 hodín, resp. pokiaľ krúžky paradajok nebudú dostatočne suché.
  2. Usušené paradajky ukladajte do pohárikov. K paradajkám pridajte rozkrojený strúčik cesnaku, bobkový list, bazalkové listy, navrch dobre osoľte a okoreňte.
  3. Olivový olej dajte zohriať približne na 110 C a takým horúcim olejom zalejte pripravené paradajky v pohárikoch až po povrch. Poháriky uzavrite a nechajte vychladnúť. A potom aj v zime si môžete ochutnať chuť leta.

Viac nápadov, ako zužitkovať posledné paradajky nájdete TU!