Domáce SUŠENÉ PARADAJKY: Takto jednoducho si odložíte ich plnú chuť na zimu
10. 9. 2023, 14:16 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:31)

Zdroj: Shutterstock
Reklama
Odložte si kus leta! Sušené paradajky vás aj v treskúcej zime prenesú späť do slnečných letných dní. Pozrite si naše video.
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Dobré jedlo/ Natália Jablonková
Zdroj: Dobré jedlo/Robo Hubač
Galéria k článku
10 fotografiíPrejsť do galérie
Sušené paradajky v oleji
Zdroj: Shutterstock
Sušené paradajky.
Potrebujete:
- 2,5 kg paradajok San Marzano (sú viac dužinaté a majú menej šťavy)
- 4 až 5 strúčikov cesnaku
- 4 až 5 bobkových lístkov
- 10 lístkov bazalky
- soľ, mleté čierne korenie
- 500 ml kvalitného olivového oleja
POSTUP:
- Paradajky nakrájajte na kolieska a pokladajte do sušičky. Sušte približne 5-6 hodín, resp. pokiaľ krúžky paradajok nebudú dostatočne suché.
- Usušené paradajky ukladajte do pohárikov. K paradajkám pridajte rozkrojený strúčik cesnaku, bobkový list, bazalkové listy, navrch dobre osoľte a okoreňte.
- Olivový olej dajte zohriať približne na 110 C a takým horúcim olejom zalejte pripravené paradajky v pohárikoch až po povrch. Poháriky uzavrite a nechajte vychladnúť. A potom aj v zime si môžete ochutnať chuť leta.