Reklama

Domáce SUŠENÉ PARADAJKY: Takto jednoducho si odložíte ich plnú chuť na zimu

Sušené paradajky.

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Odložte si kus leta! Sušené paradajky vás aj v treskúcej zime prenesú späť do slnečných letných dní. Pozrite si naše video.

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Odložte si CHUŤ LETA na horšie časy: SUŠENÉ PARADAJKY sú topka!

    Sušené paradajky v oleji

    Zdroj: Shutterstock

    Sušené paradajky.

    Potrebujete:

    • 2,5 kg paradajok San Marzano (sú viac dužinaté a majú menej šťavy)
    • 4 až 5 strúčikov cesnaku
    • 4 až 5 bobkových lístkov
    • 10 lístkov bazalky
    • soľ, mleté čierne korenie
    • 500 ml kvalitného olivového oleja

    POSTUP:

    1. Paradajky nakrájajte na kolieska a pokladajte do sušičky. Sušte približne 5-6 hodín, resp. pokiaľ krúžky paradajok nebudú dostatočne suché.
    2. Usušené paradajky ukladajte do pohárikov. K paradajkám pridajte rozkrojený strúčik cesnaku, bobkový list, bazalkové listy, navrch dobre osoľte a okoreňte.
    3. Olivový olej dajte zohriať približne na 110 C a takým horúcim olejom zalejte pripravené paradajky v pohárikoch až po povrch. Poháriky uzavrite a nechajte vychladnúť. A potom aj v zime si môžete ochutnať chuť leta.

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.