Reklama

Jednoduché LETNÉ JEDLO: Super CESTOVINY S FETOU A PARADAJKAMI

Cestoviny so zapečenou fetou a paradajkami sú hitom internetu.

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Jednoduchšie letné jedlo snáď ani nenájdete! Tieto fantastické cestoviny, ktoré sa nedajú pokaziť, miluje celý svet!

Na sociálnych sieťach sa stalo toto jedlo virálne pod anglickým názvom Baked Feta Pasta, takže keď si tieto cestoviny pripravíte, nezabudnite svoj výtvor odfotiť a zavesiť na siete s hashtagom #bakedfetapasta. Vyskúšajte ich čo najskôr, najlepšie ešte dnes!

Zdroj: Shutterstock

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
 
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected

    Zdroj: Shutterstock

    Potrebujete:

    • 200 g syra feta
    • 120 ml extra panenského olivového oleja
    • pol lyžičky mletej čili papričky
    • tymián
    • 500 g cherry paradajok
    • 4 strúčiky cesnaku
    • soľ
    • čerstvé mleté čierne korenie
    • 450 gramov stredne dlhých cestovín
    • čerstvá bazalka na podávanie

    Postup:

    Zdroj: Shutterstock

    1. Na dno menšieho pekáča nalejte časť olivového oleja, do stredu pekáča položte syr feta, posypte ho čili papričkou, tymiánom a polejte zvyšným olivovým olejom. Okolo syra poukladajte paradajky a cesnak a obaľte ich v oleji. Posypte mletým čiernym korením a soľou.

    Zdroj: Shutterstock

    2. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 200°C na 15 minút. Následne dajte pekáč na najvyššie poschodie v rúre a ďalších 10 minút pečte na teplote 225°C so zapnutým grilom.

    Zdroj: Shutterstock

    Cestoviny so zapečenou fetou a paradajkami sú hitom internetu.

    3. Uvarte cestoviny podľa návodu al dente.

    Zdroj: Shutterstock

    4. Po upečení narušte syr feta a zmiešajte ho s paradajkami. Pridajte do pekáča cestoviny a listy čerstvej bazalky. Naberajte a vychutnávajte.

    Zdroj: Shutterstock

    Čítajte viac z Dobrého jedla:

    Autor článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.