objednať časopis
všetky kategórie

Musíte ju upiecť! Naša hostiteľka Hajnálka pridáva cesnak priamo do cesta a jej focaccia tak chutí fantasticky.

Hajnálka Bindics je manželka známeho pestovateľa paradajok Zoltána a paradajkové recepty má v malíčku. Ochutnali sme niekoľko jej dobrôt a túto jej nadýchanú focacciu vám môžeme len odporúčať. Nech sa vám doma vydarí!

"Najviac sa do nej hodia malé cherry paradajky. Nielen svojím tvarom, ale aj sladkou chuťou. Krásne tak kontrastujú s cesnakom a so soľou,“ vysvetľuje Hajnálka.

Paradajková focaccia

Majiteľ pestovateľskej firmy Veselá paradajka pripravil spoločne s rodinou pre čitateľov mesačníka Dobré jedlo zopár svojich obľúbených receptov s použítím paradajok. Na snímke je paradajková faccacia.
Zdroj: MATEJ KALINA

1 PLECH PRÍPRAVA 25 MINÚT + KYSNUTIE 60 MINÚT PEČENIE 25 MINÚT

Potrebujete:

  • 500 g hladkej múky
  • 400 ml vlažnej vody
  • 1 lyžička cukru
  • 1 sušené droždie
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 10 cherry paradajok
  • čerstvý rozmarín
  • soľ (plus hrubozrnná morská na posypanie)
  • olivový olej
Slaný koláč s paradajkami
Čítajte viac
Čo dnes piecť? Parádny HRNČEKOVÝ KOLÁČ S PARADAJKAMI, po ktorom sa doma zapráši!

POSTUP:

  1. Do vody dajte cukor a droždie, zamiešajte a počkajte 10 minút, kým vzíde kvások. Potom primiešajte 50 ml oleja.
  2. Do múky zamiešajte štipku soli, prelisovaný cesnak a potom vlejte kvások. Vypracujte hladké, nelepivé cesto a prikryté nechajte kysnúť 1 hodinu.
  3. Vykysnuté cesto vyvaľkajte alebo rovno na vymastenom plechu roztiahnite do tvaru focaccie. Doň pekne povtláčajte rozpolené paradajky, posypte rozmarínom, hrubozrnnou soľou a pokvapkajte olejom. Nechajte ešte 10 minút podkysnúť.
  4. Focacciu pečte v rúre vyhriatej na 200 C 20-25 minút. Počkajte, kým vychladne, pokvapkajte ju olivovým olejom a môžete podávať. 

Pokochajte sa zábermi z nádhernej KUCHYNE Bindicsovcov, ktorá nás dostala! Kliknite SEM

Už ste počuli náš podcast?