Reklama

Rýchla PARADAJKOVÁ FOCACCIA: Recept z rodiny najznámejšieho pestovateľa paradajok!

Recept na fantastickú paradajkovú faccaciu je priamo v článku.

Zdroj: MATEJ KALINA

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Musíte ju upiecť! Naša hostiteľka Hajnálka pridáva cesnak priamo do cesta a jej focaccia tak chutí fantasticky.

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Grilované PARADAJKY: Musíte vyskúšať, oblížete si prsty!
    Zdroj: NMH

    Hajnálka Bindics je manželka známeho pestovateľa paradajok Zoltána a paradajkové recepty má v malíčku. Ochutnali sme niekoľko jej dobrôt a túto jej nadýchanú focacciu vám môžeme len odporúčať. Nech sa vám doma vydarí!

    "Najviac sa do nej hodia malé cherry paradajky. Nielen svojím tvarom, ale aj sladkou chuťou. Krásne tak kontrastujú s cesnakom a so soľou,“ vysvetľuje Hajnálka.

    Paradajková focaccia

    1 PLECH PRÍPRAVA 25 MINÚT + KYSNUTIE 60 MINÚT PEČENIE 25 MINÚT

    Potrebujete:

    • 500 g hladkej múky
    • 400 ml vlažnej vody
    • 1 lyžička cukru
    • 1 sušené droždie
    • 4 strúčiky cesnaku
    • 10 cherry paradajok
    • čerstvý rozmarín
    • soľ (plus hrubozrnná morská na posypanie)
    • olivový olej

    POSTUP:

    1. Do vody dajte cukor a droždie, zamiešajte a počkajte 10 minút, kým vzíde kvások. Potom primiešajte 50 ml oleja.
    2. Do múky zamiešajte štipku soli, prelisovaný cesnak a potom vlejte kvások. Vypracujte hladké, nelepivé cesto a prikryté nechajte kysnúť 1 hodinu.
    3. Vykysnuté cesto vyvaľkajte alebo rovno na vymastenom plechu roztiahnite do tvaru focaccie. Doň pekne povtláčajte rozpolené paradajky, posypte rozmarínom, hrubozrnnou soľou a pokvapkajte olejom. Nechajte ešte 10 minút podkysnúť.
    4. Focacciu pečte v rúre vyhriatej na 200 C 20-25 minút. Počkajte, kým vychladne, pokvapkajte ju olivovým olejom a môžete podávať. 

    Už ste počuli náš podcast?

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.