HRNČEKOVÝ ČUČORIEDKOVO-MALINOVÝ KOLÁČ
Hrnčekový čučoriedkovo-malinový koláč.
Zdroj: Wittekova Laura
6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT
HRNČEK = 250 ML
Potrebujete:
- štvrť hrnčeka masla
- 1 hrnček hladkej múky
- 2 lyžičky kypriaceho prášku
- 1 lyžička sušenej levandule
- pol kávovej lyžičky soli
- 1 hrnček plnotučného mlieka
- trištvrte hrnčeka hnedého cukru + 2 lyžice navyše
- 1 citrón v biokvalite + nastrúhaná kôra z 1 citróna
- 1 vanilková tobolka
- 1 hrnček čučoriedok
- 1 hrnček malín
Hrnčekový čučoriedkovo-malinový koláč.
Zdroj: Wittekova Laura
POSTUP:
- Rúru predhrejeme na 175 °C. Liatinovú panvicu alebo pekáč dáme do rúry a pridáme maslo, aby sa roztopilo (ustrážime, aby sa len roztopilo, ale veľmi nezohrialo).
- V mise zmiešame múku, kypriaci prášok, sušenú levanduľu a soľ. Pridáme mlieko, cukor, kôru a šťavu z jedného citróna. Vanilkovú tobolku prekrojíme na polovicu a vyškrabeme z nej zrniečka. Všetky ingrediencie vymiešame na cesto.
- Čučoriedky a maliny umyjeme, osušíme a v dvoch miskách ich zmiešame s lyžicou cukru. Pekáč s rozpusteným maslom vyberieme z rúry, nalejeme doň cesto. Premiešame. Vrch posypeme osladenými čučoriedkami a malinami.
- Koláč dáme do späť do rúry a pečieme asi 30 minút. Špajľou vyskúšame, či je cesto upečené. Ak sa nelepí, koláč vyberieme z rúry a na kuchynskej mriežke necháme vychladnúť. Nakrájme na porcie, posypeme najemno nastrúhanou citrónovou kôrou.
Vyskúšajte viac receptov na hrnčekové koláče: