Vynikajúce COOKIES od šéfcukrárky Pečie celé Slovensko: Natacha má SUPER RECEPT!
7. 6. 2024, 12:03 (aktualizované: 7. 6. 2024, 12:04)

Zdroj: Archív N.P.
Majiteľka siete cukrárni Natacha Pacal patisserie a šéfcukrárka šou Pečie celé Slovensko nám venovala overený recept na chrumkavé cookiesky. Sú fantastické! Určite si ich doma upečte.
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: https://www.instagram.com/p/B_HLc7dp9x6
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CNB2ym3AOPH
Galéria k článku

Zdroj: NMH
Zdroj: Archív N.P.
Recept na tieto chrumkavé brownie cookiesky máme od šéfcukrárky Pečie celé Slovensko Natache Pacal.
Brownie cookiesky
ZA PLECH, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 13 MINÚT
Potrebujete:
- 2 vajíčka
- 170 g hnedého cukru
- 170 g bieleho cukru
- 225 g horkej čokolády
- 90 g masla
- 1 lyžička vanilkovej pasty
- 2 g soli
- 170 g preosiatej hladkej múky
- 35 g kakaa
POSTUP:
-
Vyšľahajte do biela 2 vajíčka so 170 g hnedého a 170 g bieleho cukru.
-
Zatiaľ nad vodným kúpeľom roztopte 225 g horkej čokolády a 90 g masla. Môžete pridať aj lyžičku instantnej kávy.
-
Do vyšľahanej peny nalejte čokoládovú zmes, jemne premiešajte a pridajte lyžičku vanilkovej pasty, 2 g soli, 170 g preosiatej hladkej múky a 35 g kakaa. Zmes dajte na chvíľu zachladiť do chladničky a potom z nej pomocou zmrzlinovej naberačky alebo lyžice robte rovnaké kopčeky do plechu s papierom na pečenie.
-
Cookiesky pečte pri 180°C s ventilátorom asi 13 minút. Ak ich chcete vylepšiť lentilkami, poukladajte ich na cookiesky na záver pečenia – asi po 10 minútach. Veľmi chutné sú aj čisté s vanilkovou zmrzlinou. Mňam!