Reklama

Domáca PIZZA poteší nielen deti: Jednoduchý RECEPT zo sušeného droždia

Domáca pizza

Zdroj: RECEPTY KATEŘINA BEDNÁŘOVÁ, FOTO MAREK BARTOŠ, FOOD STYLING KLÁRA ZÍKOVÁ,

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Ako upiecť domácu pizzu? Úplne jednoducho! Zo sušeného droždia, ktoré isto máte doma, si môžete taliansku pochúťku pripraviť hocikedy. Napríklad aj dnes!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Domáca je najlepšia! Pripravte si skvelú pizzu podľa vašich predstáv!

    DOMÁCA PIZZA

    4 KUSY, PRÍPRAVA 50 MINÚT + PEČENIE 15 MINÚT

    Potrebujete:

    Na cesto:

    • 500 g hladkej múky
    • pol lyžičky cukru
    • 1 lyžička soli
    • 1 balíček sušeného droždia
    • 400 ml vody
    • 1 až 2 lyžice olivového oleja

    Na pizzu:

    • plechovka lúpaných paradajok
    • 1 lyžička olivového oleja
    • štipka soli
    • 300 g mozzarelly
    • 12 plátkov prosciutta
    • 1 hrsť rukoly

    POSTUP:

    1. Do misky dajte trochu múky, cukru a soli a droždie. Prilejte štvrtinu vody a dobre premiešajte, aby vznikla kaša. Vmiešajte zvyšnú múku, soľ, olivový olej a všetko spolu so zvyšnou vodou rozmiešajte na pružné nelepivé cesto. Misku prikryte fóliou a nechajte cesto vykysnúť na teplom mieste aspoň hodinu a pol.
    2. Po vykysnutí cesto ešte raz premieste a rozdeľte ho na 4 rovnaké časti. Vypracujte bochníky a nechajte ich ešte 15 minút podkysnúť. Potom každý bochník najprv jemne rozvaľkajte valčekom, premiestnite na plech a vytvarujte do konečného tvaru rukami.
    3. Predhrejte rúru na 250 °C. Paradajky pretlačte a rozmixujte so soľou a olivovým olejom. Natrite na pizzu ako základ, pridajte natrhanú mozzarellu. Takto pripravené pizze vložte do horúcej rúry a pečte 10 až 15 minút. Po upečení pizzu ozdobte plátkami prosciutta a lístkami rukoly. Okamžite podávajte.

    Autor článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.