Domáca PIZZA poteší nielen deti: Jednoduchý RECEPT zo sušeného droždia
31. 5. 2024, 10:34

Zdroj: RECEPTY KATEŘINA BEDNÁŘOVÁ, FOTO MAREK BARTOŠ, FOOD STYLING KLÁRA ZÍKOVÁ,
Reklama
Ako upiecť domácu pizzu? Úplne jednoducho! Zo sušeného droždia, ktoré isto máte doma, si môžete taliansku pochúťku pripraviť hocikedy. Napríklad aj dnes!
Zdroj: Dobré jedlo/ Natália Jablonková
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Laura Witteková
Galéria k článku
21 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Domáca je najlepšia! Pripravte si skvelú pizzu podľa vašich predstáv!DOMÁCA PIZZA
4 KUSY, PRÍPRAVA 50 MINÚT + PEČENIE 15 MINÚT
Potrebujete:
Na cesto:
- 500 g hladkej múky
- pol lyžičky cukru
- 1 lyžička soli
- 1 balíček sušeného droždia
- 400 ml vody
- 1 až 2 lyžice olivového oleja
Na pizzu:
- plechovka lúpaných paradajok
- 1 lyžička olivového oleja
- štipka soli
- 300 g mozzarelly
- 12 plátkov prosciutta
- 1 hrsť rukoly
POSTUP:
- Do misky dajte trochu múky, cukru a soli a droždie. Prilejte štvrtinu vody a dobre premiešajte, aby vznikla kaša. Vmiešajte zvyšnú múku, soľ, olivový olej a všetko spolu so zvyšnou vodou rozmiešajte na pružné nelepivé cesto. Misku prikryte fóliou a nechajte cesto vykysnúť na teplom mieste aspoň hodinu a pol.
- Po vykysnutí cesto ešte raz premieste a rozdeľte ho na 4 rovnaké časti. Vypracujte bochníky a nechajte ich ešte 15 minút podkysnúť. Potom každý bochník najprv jemne rozvaľkajte valčekom, premiestnite na plech a vytvarujte do konečného tvaru rukami.
- Predhrejte rúru na 250 °C. Paradajky pretlačte a rozmixujte so soľou a olivovým olejom. Natrite na pizzu ako základ, pridajte natrhanú mozzarellu. Takto pripravené pizze vložte do horúcej rúry a pečte 10 až 15 minút. Po upečení pizzu ozdobte plátkami prosciutta a lístkami rukoly. Okamžite podávajte.