Reklama

Expresné KOLÁČIKY na víkend: RÝCHLE RECEPTY si zamilujete

CROISSANTOVÝ NÁKYP S LESNÝM OVOCÍM

Zdroj: FOOD STYLING BLANKA NEMČEKOVÁ, FOTO LÝDIA CZAKÓ

Reklama

Víkend sa nezaobíde bez lahodného dezertu. Vašich hladošov isto poteší domáci koláčik a vás poteší, ak ho budete mať hotový šmahom ruky. Vyberte si z našich šikovných receptov na rýchle šup-šup koláčiky.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Tvarohové KOLÁČE ako sen: Z tých kombinácií chutí sa roztopíte!

    Zdroj: FOOD STYLING VERONIKA KOLLÁROVÁ FOTO LAURA WITTEKOVÁ

    COOKIES S RUŽOVÝMI LUPEŇMI A PISTÁCIAMI

    COOKIES S RUŽOVÝMI LUPEŇMI A PISTÁCIAMI

    12-14 KUSOV, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 15-20 MINÚT

    Potrebujete:

    • 140 g mletých mandlí
    • 70 g púdrového cukru
    • pol lyžičky mletého kardamómu
    • tretina lyžičky mletého muškátového orieška
    • 2 lyžice sušených ružových lupeňov
    • 1 lyžička ružovej vody
    • 1 bielok
    • 80 g sekaných pistácií

    POSTUP:

    1. V mise premiešajte mandle, cukor, kardamóm, muškátový oriešok, ružové lupene, ružovú vodu aj bielok. Keď sa všetky suroviny dobre prepoja, tvarujte z hmoty guľôčky. Obaľte ich v sekaných pistáciách a poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Každú stlačte na hrúbku približne 1 cm.
    2. Cookies pečte v rúre vyhriatej na 175 °C asi 20 minút, kým nezačnú po okrajoch zlatnúť.
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Najobľúbenejšie KYSNUTÉ KOLÁČE: Teraz ich upečiete aj vy!

      CROISSANTOVÝ NÁKYP S LESNÝM OVOCÍM

      4 PORCIE, PRÍPRAVA 5 MINÚT, PEČENIE 35 MINÚT

      Potrebujete:

      • 8 malých maslových croissantov alebo 4 veľké
      • 1 šálka čučoriedok
      • pol šálky malín
      • 350 g prírodného syra (Lučina)
      • trstinový cukor podľa chuti
      • 3 vajcia
      • 1 balíček vanilkového cukru
      • citrónová šťava

      POSTUP:

      1. Croissanty nakrájajte na menšie kúsky a dajte do malej zapekacej misy. Posypte čučoriedkami a malinami.
      2. Zmäknutý prírodný syr zmiešajte s cukrom, vajcami a vanilkovým cukrom do hladka. Dochuťte citrónovou šťavou.
      3. Syrovou zmesou zalejte croissanty a nechajte postáť 20 minút. Rúru predhrejte na 180 °C. Nákyp pečte asi 35 minút do zlatista.
      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Najlepšie HRNČEKOVÉ KOLÁČE: Máme pre vás SUPER RECEPTY!
        Zdroj: NMH

        MRKVOVÁ TORTA S TVAROHOVÝM PUDINGOM

        FORMA S PRIEMEROM 22,5 CM, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 25 MINÚT

        Potrebujete:

        • 4 vajcia
        • 4 lyžice trstinového cukru
        • 4 lyžice polohrubej múky (špaldovej)
        • 1 balenie kypriaceho prášku
        • 4 lyžice pomletých orechov
        • vanilkový extrakt
        • 2 mrkvy (nastrúhané)

        NA PUDING:

        • 300 ml kokosového mlieka (môžete však použiť aj obyčajné alebo iné rastlinné mlieko)
        • 1 balenie pudingového prášku (Zlatý klas)
        • med
        • 1 balenie jemného tvarohu

        NA OZDOBU:

        • 1 sójová smotana na šľahanie
        • med
        • horká čokoláda

        POSTUP:

        1. Najprv upečte korpus: Žĺtky vymiešajte s cukrom, z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Do žĺtkovej zmesi pridajte múku, kypriaci prášok, pomleté orechy, trochu vanilkového extraktu a mrkvu, dobre premiešajte. Jemne vmiešajte sneh, prelejte do vymastenej formy a dajte piecť pri 160 °C na 25 minút.
        2. Uvarte puding: V kokosovom mlieku rozšľahajte Zlatý klas a varte, kým nezhustne. Puding nakoniec oslaďte medom. Nechajte ho vychladnúť a potom doň vmiešajte tvaroh.
        3. Vyšľahajte smotanu, oslaďte ju medom. Na vychladnutý korpus najprv naneste puding, počkajte, kým stuhne, a potom naneste šľahačku. Tortu vložte na hodinku do chladničky a podávajte ozdobenú hoblinami horkej čokolády.
        Video Player is loading.
        Stream Type LIVE
        Advertisement
        Current Time 0:00
        Duration 0:00
        Remaining Time 0:00
        Loaded: 0%
          • Chapters
          • descriptions off, selected
          • subtitles off, selected
          Fantastický ČOKOLÁDOVÝ KOLÁČ čitateľa Petra: Bez múky, padli sme z neho na zadok!
          Zdroj: NMH

          BROWNIES S POMARANČOVOU KÔROU

          ZA MENŠÍ PLECH, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 25 MINÚT

          Potrebujete:

          • 85 g masla
          • 1 lyžička vanilkového extraktu
          • štipka soli
          • 220 g čokolády
          • 100 g práškového cukru
          • 2 vajcia
          • 3 lyžice kukuričného škrobu
          • 1 lyžica kakaa
          • pomarančová kôra z jedného pomaranča
          • 70 g opražených vlašských orechov

          POSTUP:

          1. Rúru zohrejte na 175 °C. Formu (15 x 20 cm) vysteľte papierom na pečenie.
          2. Vo vodnom kúpeli rozpusťte maslo s vanilkovým extraktom a so soľou. Pridajte čokoládu, cukor a poriadne premiešajte, aby zmes bola hladká.
          3. Po jednom pridávajte vajcia, vždy dobre premiešajte. Pridajte škrob s kakaom, pomarančovú kôru a zamiešajte. Nakoniec prisypte orechy, zopár si nechajte na ozdobu. Čokoládovú hmotu prelejte do formy, ozdobte zvyšnými orechmi a pečte 25 minút pri teplote 180 °C. Upečený koláč krájajte na kocky.

          TVAROHOVO-ČOKOLÁDOVÁ PENA

          Ľahká ako obláčik...

          Video Player is loading.
          Stream Type LIVE
          Advertisement
          Current Time 0:00
          Duration 0:00
          Remaining Time 0:00
          Loaded: 0%
            • Chapters
            • descriptions off, selected
            • subtitles off, selected
            TVAROHOVO-ČOKOLÁDOVÁ PENA: Pastva pre oči i pre chuťové poháriky
            Video Player is loading.
            Stream Type LIVE
            Advertisement
            Current Time 0:00
            Duration 0:00
            Remaining Time 0:00
            Loaded: 0%
              • Chapters
              • descriptions off, selected
              • subtitles off, selected
              TOP SVADOBNÉ TORTY tohto leta: Aha, budú PREKRÁSNE! Teaser
              Zdroj: NMH

              KÁVOVÉ ZRNÁ

              20 KUSOV, PRÍPRAVA 25 MINÚT + CHLADENIE

              Potrebujete:

              NA ZRNÁ:

              • 100 g masla
              • 2 lyžice práškového cukru
              • 2 lyžice mletej kávy
              • 2 lyžice kakaa
              • 2 lyžice salka
              • 2 lyžičky rumu
              • 80 g piškót

              NA OBALENIE ZŔN:

              • 300 g marcipánu
              • 100 g čokolády
              • 50 g masla

              POSTUP:

              1.  Všetky suroviny na zrná zmiešajte, vytvarujte z nich valček a dajte ho aspoň na pol hodiny do chladničky. S hmotou sa vám bude lepšie pracovať.
              2. Chladnú hmotu rozdeľte na rovnaké časti a vytvarujte z nich kávové zrná.
              3. Marcipán rozvaľkajte, rozkrájajte a obaľte v ňom zrná. V strede každého urobte varechou priehlbinu, aby ste docielili tvar kávového zrnka. Opäť dajte do chladničky.
              4. Pripravte čokoládovú polevu: Čokoládu s maslom roztopte a premiešajte. Obaľte v nej každé zrno a dajte stuhnúť do chladničky.

              Čítajte viac z Dobrého jedla: