Reklama

REZ TORTY krajší ako torta samotná? Inšpirujte sa šikovnou cukrárkou

Mňaam, no nie?

Zdroj: https://www.instagram.com/p/CKgSuwXpacK/

Reklama

Ak pečiete torty, dobre viete, aký je rez dôležitý. Naučte sa svoje triky ešte trochu vylepšiť a hostí doslova ohúrite!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:12
Remaining Time 0:12
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Najlepšie HRNČEKOVÉ KOLÁČE: Máme pre vás SUPER RECEPTY!
    Zdroj: NMH

    Rez torty vyzerá naozaj dobre, keď je čistý a presný, bez rozmočených okrajov alebo nepravidelného krémového plnenia. Cukrárka Yulya Zalesskikh to dobre vie a svoje výtvory na Instagrame prezentuje práve preto rozkrojené. Jej šikovnosť má množstvo fanúšikov a my poradíme, ako sa jej priblížiť.

    Pri rezaní torty by sa malo vyhnúť niekoľkým chybám. Rezanie teplej torty môže spôsobiť, že krém sa roztečie alebo sa vrstvy posunú. Použitie tupého noža zase môže tortu stlačiť alebo kúsky cesta zlomiť, čo zničí jej vzhľad. Je dôležité rezať pomaly a opatrne, aby ste si boli istí, že každý rez je rovný a čistý.

    Zdroj: https://www.instagram.com/p/C3ZU4T9t52R

    Krásny rez je ozdobou torty samotnej.

    Cukrári používajú niekoľko trikov. Často máčajú nôž do horúcej vody a potom ho osušia pred každým rezom, čo pomáha dosiahnuť hladké rezy bez omrviniek. Pre extrémne jemné krémy alebo delikátne torty niektorí cukrári používajú na krájanie dokonca zubnú niť! Nezabudnite, že po upečení a zostavení torty ju nechajte v chladničke aspoň niekoľko hodín alebo cez noc, aby sa všetky vrstvy pevne spojili.

    Ak milujete torty a túžite po novej inšpirácii, ako piecť a zdobiť, nechajte sa očariť krásou, ktorú cukrárka Yulya upiekla. Tieto sladké dobroty sú niečím výnimočným, veď sa presvedčte sami!

    Čítajte viac z Dobrého jedla: