Reklama

Tvarohové guľky s kokosom: Rýchla a zdravá maškrta pre deti aj športovcov!

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Jednoduchý TVAROHOVÝ MREŽOVNÍK pripravíte raz dva!

    Aký druhy tvarohu poznáme?

    Koláče s tvarohovou plnkou sú veľmi chutné.

    Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

    Koláče s tvarohovou plnkou sú veľmi chutné.

    Podľa obsahu tuku:
    * Tučný tvaroh – obsahuje 8 až 10 % tuku, je krémovejší, vhodný na jemné krémy, do cesta i do cheesecakov.
    * Polotučný tvaroh – obsahuje 3 až 5 % tuku,  je vhodný do buchiet aj na nátierky.
    Nízkotučný tvaroh obsahuje do 1 % tuku, je diétny a menej krémový.

    Podľa konzistencie:
    * Hrudkovitý tvaroh – sypký, suchší, vhodný do koláčov a náplní do kysnutých koláčov.
    * Mäkký tvaroh – jemný, krémový, ideálny na nátierky, nepečené dezerty, do pité či tvarohového cesta.

    Zdroj: Shutterstock

    Tvarohové guľky s kokosom a ovocnou omáčkou. Môžete ich podávať aj s bielym jogurtom.

    Tvarohové guľky s kokosom

    4 porcie, príprava 20 minút, varenie 3 minúty

     

    POTREBUJETE:

    • 500 g hrudkovitého tvarohu
    • 160 až 180 g detskej krupice 
    • štipka soli + na varenie 
    • pol lyžice práškového cukru  (prípadne viac) 
    • 2 vajcia 
    • mrazené ovocie a cukor na omáčku 
    • strúhaný kokos na posypanie 
    • maslo na poliatie

     

    POSTUP:

    1. Z tvarohu, krupice, zo soli, z cukru a vajíčok vytvorte rukami kompaktnú hmotu. Vytvarujte z nej menšie guľky a dajte na 10 minút do chladničky.

    2.  Zatiaľ z mrazeného ovocia a cukru uvarte na miernom ohni v kastróle redšiu omáčku.

    3.  Guľky vložte do vriacej vody so štipkou soli a varte približne 10 minút, kým nevyplávajú na povrch. Opatrne sceďte, polejte ovocnou omáčkou (alebo rozpusteným maslom) a posypte jemne opraženým kokosom.

     

    Náš tip: Do tvarohovej zmesi primiešajte namiesto cukru čakankový sirup, ktorý je zdravším sladidlom.

    Strana

    2/2

    Autor článku

    Mária Abrahámová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!
    Reklama