Hrnčeková BUBLANINA s hroznom a tvarohom: Super recept pracujúcej mamy Barbory!
24. 9. 2024, 10:02

Zdroj: Petra Bošanská
Čo dnes piecť? Táto hrnčeková bublanina s ovocím a tvarohom u vás doma zmizne zo stola ako nič!
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
Majiteľka relaxačného štúdia v Bratislave a vyštudovaná fyzioterapeutka Barbora varí každý deň a pečie niekoľkokrát do týždňa. Pri pečení sa verná čitateľka Dobrého jedla pevne drží ďalšej zásady: Zašpiniť čo najmenej riadu! Cesto na túto vynikajúcu bublaninu mieša v jednej mise - suché ingrediencie pekne dokopy s mokrými. A jej koláč je krásne nadýchaný aj bez samostatne vyšľahaného snehu. Nebudeme vám klamať, milujeme túto bublaninu! Určite si ju upečte...
Anketa
Máte dobrý recept na bublaninu?
Zdroj: Petra Bošanská
Ovocie v tejto parádnej bublanine môžete obmieňať.
Hrnčeková bublanina s černicami, hroznom a tvarohom
1 MENŠÍ PLECH, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT
Potrebujete:
- 2 hrnčeky celozrnnej múky hladkej
- 2 vajcia
- pol hrnčeka kokosového oleja (pokojne ho nahraďte rozpusteným maslom)
- 1 hrnček ryžového mlieka – môže byť aj kravské. Barbora ho však z kuchyne vylúčila
- tretina hrnčeka trstinového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 balíček prášku do pečiva (alebo lyžička jedlej sódy)
- 1 hrnček černíc
- zopár bobúľ hrozna
- 1 jemný tvaroh (40 %)
- mäta na ozdobu
POSTUP:
- Múku s práškom do pečiva, vajcia, cukor, olej a mlieko dobre vymiešajte. Cesto vylejte na menší plech vystlaný papierom na pečenie, navrch poukladajte ovocie a pomocou lyžice aj jemný tvaroch.
- Pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 30 minút. Hotový koláč ozdobte čerstvým ovocím a lístkami mäty. Dobrú chuť!