Reklama

Hrnčeková BUBLANINA s hroznom a tvarohom: Super recept pracujúcej mamy Barbory!

Hrnčeková bublanina s hroznom, černicami a tvarohom ako sen!

Zdroj: Petra Bošanská

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Čo dnes piecť? Táto hrnčeková bublanina s ovocím a tvarohom u vás doma zmizne zo stola ako nič!

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    BUBLANINA od Katky Brychtovej: TOP RECEPT po jej babičke! Teaser
    Zdroj: NMH

    Majiteľka relaxačného štúdia v Bratislave a vyštudovaná fyzioterapeutka Barbora varí každý deň a pečie niekoľkokrát do týždňa. Pri pečení sa verná čitateľka Dobrého jedla pevne drží ďalšej zásady: Zašpiniť čo najmenej riadu! Cesto na túto vynikajúcu bublaninu mieša v jednej mise - suché ingrediencie pekne dokopy s mokrými. A jej koláč je krásne nadýchaný aj bez samostatne vyšľahaného snehu. Nebudeme vám klamať, milujeme túto bublaninu! Určite si ju upečte...

    Anketa

    Máte dobrý recept na bublaninu?

    Zdroj: Petra Bošanská

    Ovocie v tejto parádnej bublanine môžete obmieňať.

    Hrnčeková bublanina s černicami, hroznom a tvarohom

    1 MENŠÍ PLECH, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT

    Potrebujete:

    • 2 hrnčeky celozrnnej múky hladkej
    • 2 vajcia
    • pol hrnčeka kokosového oleja (pokojne ho nahraďte rozpusteným maslom)
    • 1 hrnček ryžového mlieka – môže byť aj kravské. Barbora ho však z kuchyne vylúčila
    • tretina hrnčeka trstinového cukru
    • 1 balíček vanilkového cukru
    • 1 balíček prášku do pečiva (alebo lyžička jedlej sódy)
    • 1 hrnček černíc
    • zopár bobúľ hrozna
    • 1 jemný tvaroh (40 %)
    • mäta na ozdobu

    POSTUP:

    1. Múku s práškom do pečiva, vajcia, cukor, olej a mlieko dobre vymiešajte. Cesto vylejte na menší plech vystlaný papierom na pečenie, navrch poukladajte ovocie a pomocou lyžice aj jemný tvaroch.
    2. Pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 30 minút. Hotový koláč ozdobte čerstvým ovocím a lístkami mäty. Dobrú chuť!

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.