Rýchly JABLKOVÝ KOLÁČ Kamily Magálovej: JE MŇAM, u vás doma sa po ňom zapráši!
13. 10. 2023, 8:07 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:32)

Zdroj: Matej Kalina
Reklama
Pečieme ho každú jablkovú sezónu. Nenáročný, ale zato strašne dobrý jablčník podľa receptu známej herečky, ktorý venovala Dobrému jedlu, totiž nemá chybu.
Zdroj: Matej Kalina
Zdroj: Matej Kalina
Zdroj: Matej Kalina
Galéria k článku
35 fotografiíPrejsť do galérie
Fantastický JABLČNÍK milujú jej vnuci a už aj my.
"Tento nenáročný koláč pečiem svojim vnukom veľmi často a rada. Je raz-dva hotový a vynikajúci," povedala Dobrému jedlu skvelá herečka aj gazdinka Kamila Magálová. A páči sa, darovala vám svoj osvedčený recept. Určite si ho doma pripravte.
Kamilin obrátený jablčník
ZA PLECH, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT
Zdroj: Shutterstock
Obrátený jablčník Kamily Magálovej. Ešte ho polejte čokoládou!
Potrebujete:
- 8 jabĺk
- 1 balíček škoricového cukru
- 4 vajcia
- 250 g trstinového cukru
- 100 ml vody
- 100 ml oleja
- 250 g polohrubej múky
- 1 balíček kypriaceho prášku

Video Player is loading.
Zdravé OREGANO máte doma: Dajte ho do tejto DOBROTY!Zdroj: NMH
POSTUP:
- Jablká nastrúhajte na hrubo, uložte na dno plechu s papierom na pečenie a posypte škoricovým cukrom. Vajcia vyšľahajte s cukrom, postupne primiešajte vodu a olej.
- Nakoniec zapracujte múku s kypriacim práškom. Cesto vylejte na jablká a dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 20 minút.
- Upečený koláč prevráťte a polejte čokoládovou polevou alebo posypte práškovým cukrom. Dobrú chuť!