Reklama

Rýchly JABLKOVÝ KOLÁČ Kamily Magálovej: JE MŇAM, u vás doma sa po ňom zapráši!

Kamila je perfektná herečka aj kuchárka. Jej jablčník si určite upečte!

Zdroj: Matej Kalina

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Pečieme ho každú jablkovú sezónu. Nenáročný, ale zato strašne dobrý jablčník podľa receptu známej herečky, ktorý venovala Dobrému jedlu, totiž nemá chybu.

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Posledné PARADAJKY: Dajte ich do JEDLA CHUDOBNÝCH!
    Zdroj: NMH

    Fantastický JABLČNÍK milujú jej vnuci a už aj my.

    "Tento nenáročný koláč pečiem svojim vnukom veľmi často a rada. Je raz-dva hotový a vynikajúci," povedala Dobrému jedlu skvelá herečka aj gazdinka Kamila Magálová. A páči sa, darovala vám svoj osvedčený recept. Určite si ho doma pripravte.

    Kamilin obrátený jablčník

    ZA PLECH, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT

    Zdroj: Shutterstock

    Obrátený jablčník Kamily Magálovej. Ešte ho polejte čokoládou!

    Potrebujete:

    • 8 jabĺk 
    • 1 balíček škoricového cukru
    • 4 vajcia 
    • 250 g trstinového cukru
    • 100 ml vody
    • 100 ml oleja
    • 250 g polohrubej múky
    • 1 balíček kypriaceho prášku
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Zdravé OREGANO máte doma: Dajte ho do tejto DOBROTY!
      Zdroj: NMH

      POSTUP:

      1. Jablká nastrúhajte na hrubo, uložte na dno plechu s papierom na pečenie a posypte škoricovým cukrom. Vajcia vyšľahajte s cukrom, postupne primiešajte vodu a olej.
      2. Nakoniec zapracujte múku s kypriacim práškom. Cesto vylejte na jablká a dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 20 minút.
      3. Upečený koláč prevráťte a polejte čokoládovou polevou alebo posypte práškovým cukrom. Dobrú chuť!

      Autor článku

      Katarína Brunovská

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.