Reklama

Rebríček najhorších slovenských polievok: Súhlasíte s číslom jedna?

Reklama

Polievky sú základom obeda, ale každý má iné chute. Zahraničný portál sa pozrel na to, ktoré slovenské recepty u nás turistom chutia najmenej a tiež na to, ktoré najviac!

Slovenská kuchyňa ponúka mnoho chutných a obľúbených jedál, no nie každá polievka si získa srdcia (a hlavne žalúdky) zahraničných turistov. Niektoré recepty ich prekvapia netradičnými ingredienciami, výraznou chuťou alebo hustou konzistenciou. Kým domáci si ich často nevedia vynachváliť, pre návštevníkov môžu byť skôr gastronomickým šokom... Ako si všimol web pluska.sk, portál TasteAtlas na základe tisícok recenzií od turistov zostavil rebríček najhoršie hodnotených slovenských polievok. Ktoré to sú?

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Zeleninová polievka s krupicovými haluškami

5. Zeleninová polievka

Táto klasika neohúrila. Zeleninová polievka sa zvyčajne podáva ako výživný predkrm a má mnoho podôb. Môže obsahovať rôzne druhy koreňovej alebo listovej zeleniny, najčastejšie mrkvu, petržlen a zemiaky, ale ľahko sa prispôsobí akejkoľvek chuti. Okrem zeleniny môže obsahovať aj tenké slíže, krupicové alebo pečeňové knedličky.

Niektorým turistom však slovenská verzia zeleninovej polievky nesedí zrejme kvôli jej jemnej chuti a častej absencii výrazného korenia, na ktoré sú zvyknutí z vlastnej kuchyne. Navyše hustejšia konzistencia s pridanými knedličkami alebo rezancami môže pôsobiť ťažšie, než očakávajú od ľahkého predkrmu.