Reklama

Jarné polievky, ktoré vám dodajú energiu a potešia chuťové poháriky!

Uhorková polievka s kôprom je dokonalé jarné osvieženie.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama

Voňavá jarná polievka je balzam na dušu. Ochráni vás pred bacilmi, zahreje, zasýti a upokojí po stresujúcom dni. Tieto štyri jednoduché recepty si zamilujete!

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:17
Remaining Time 0:17
Loaded: 100.00%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Kuchárske triky, aby POLIEVKA lepšie chutila: Skúste!

    Jar je obdobím, keď sa príroda prebúdza k životu a my s ňou. Po dlhých zimných mesiacoch túžime po ľahších, sviežich jedlách, no rána a večery môžu byť stále chladné. Jarné polievky sú ideálnym riešením – niektoré vás príjemne zahrejú, iné osviežia svojou ľahkosťou a sviežimi ingredienciami.

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Do jarnej hráškovej polievky môžete pridať aj mätu. Polievku príjemne osvieži.

    Jarná hrášková polievka so smotanou a mätou

    Táto polievka je rýchla, jemná a krásne zelená – presne ako jar. Hrášok dodá sladkastú chuť a mäta ju osvieži.

    Potrebujete:

    • 500 g mrazeného alebo čerstvého hrášku
    • 1 menšia cibuľa
    • 1 strúčik cesnaku
    • 750 ml zeleninového vývaru
    • 100 ml smotany na varenie
    • 1 hrsť čerstvej mäty
    • 1 lyžica masla
    • Soľ, čierne korenie podľa chuti

    Postup:

    1. Najskôr si pripravte všetky suroviny – cibuľu očistite a nakrájajte na drobno, cesnak roztlačte alebo nasekajte na malé kúsky. Mäta by mala byť čerstvá, umytá a pripravená na pridanie do polievky.
    2. V hrnci rozpustite lyžicu masla a pridajte nakrájanú cibuľu. Restujte ju na miernom ohni približne 3 – 5 minút, kým nezmäkne a nezačne voňať. Potom pridajte cesnak a restujte ešte ďalšiu minútu, aby sa jeho chuť pekne uvoľnila, ale aby nezhorkol.
    3. K opečenej cibuli a cesnaku pridajte hrášok. Ak používate mrazený, nie je potrebné ho rozmrazovať vopred, stačí ho pridať priamo do hrnca. Zalejte zeleninovým vývarom a nechajte variť na miernom ohni približne 10 – 12 minút, kým hrášok nezmäkne.
    4. Polievku odstavte z ohňa a pridajte čerstvé lístky mäty. Následne ju rozmixujte ponorným mixérom dohladka. Ak chcete, aby mala extra jemnú konzistenciu, môžete ju ešte precediť cez sitko. Potom do polievky primiešajte smotanu na varenie a dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.
    5. Polievku podávajte horúcu, ideálne s krutónmi alebo krajcom čerstvého chleba. Môžete ju ozdobiť lístkami mäty alebo kvapkou smotany na povrchu pre estetický efekt.

    Autor článku

    Začínala na webe pre Plus JEDEN DEŇ a po ukončení vysokej školy nastúpila ako webová editorka pre Nový Čas pre ženy. Časom si okrem ženských tém vyskúšala aj prácu na hobby weboch Dobré jedlo či Lepšie bývanie a zapáčilo sa jej to. Rada píše o všetkom, čo ju zaujíma.