Reklama

Najznámejšia NEPEČENÁ TORTA: S kopou smotany, piškót a mandarínok!

Nepečená torta s mandarínkami.

Zdroj: DOBRÉ JEDLO/Natália Jablonková

Reklama

Kedysi sme ju "piekli" takmer pri každej väčšej rodinnej príležitosti. Bola šťavnatá a príjemne sladká, ako naše detstvo. Vychutnajte si ho znova!

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Koláčiky a tortičky na sviatok všetkých zamilovaných

    SMOTANOVÁ TORTA

    10 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT + CHLADENIE

    POTREBUJETE:

    • 1,5 kg studenej kyslej smotany
    • zrniečka z vanilkového struku alebo vanilkový cukor
      cukor podľa chuti
    • 150 g detských okrúhlych piškót
    • granulované kakao
    • 1 kg mandarínok
    • citrónová šťava podľa chuti

    POSTUP:

    1. Kilogram smotany premiešajte s vanilkovými semiačkami a cukrom podľa chuti. Tortovú formu s priemerom 24 cm vyložte papierom na pečenie. Na jej dno poukladajte piškóty a zalejte ich polovicou vanilkovej smotany.
    2. Poukladajte ďalšiu vrstvu piškót a zalejte ju 500 g smotany rozmiešanej s granulovaným kakaom. Navrstvite poslednú vrstvu piškót a na ňu vylejte zvyšok vanilkovej smotany. Nechajte tortu stuhnúť v chladničke, ideálne cez noc.
    3. Pripravte mandarínkový kompót: Celé mandarínky orežte nožom tak, aby ste odrezali bielu blanu aj z jednotlivých mesiačikov. Z orezaných mandarínok vyrežte jednotlivé polmesiace (segmenty) a zo zvyšku mandarínky vytlačte rukou šťavu. Takto postupujte so všetkými mandarínkami. Alternatívne môžete mandarínky a následne aj polmesiace ošúpať ručne. Šťavu z nich nechajte zovrieť, pridajte do nej cukor a nechajte rozpustiť. Do šťavy vložte dužinu z mandarínok a nechajte kompót vychladnúť. Ak chcete, dochuťte ho ešte citrónovou šťavou.
    4. Tortu podávajte posypanú granulovaným kakaom spolu s mandarínkovým kompótom.

    Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

    Smotanovo- mandarínková nepečená torta. Verzia bez pridania kakaa.

    Tip kuchára Ľuboša Mega: Časť kyslej smotany môžete v tejto torte nahradiť tvarohom.

    Máte chuť na sladké? Vyberajte aj tu: