Reklama

Karamelové nebesá! Recept na NEPEČENÝ CHEESECAKE je cukrársky orgazmus!

Nepečený karamelový cheesecake

Zdroj: Laura Witteková

Reklama

Milujete karamel? Tak tento recept je presne pre vás!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    SLANÝ KARAMEL môžete VŽDY? Upečte tento FAMÓZNY koláč s DVOMI plnkami

    NEPEČENÝ KARAMELOVÝ CHEESECAKE

    Zdroj: Laura Witteková

    Nepečený karamelový cheesecake

    10-12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 40 MINÚT + CHLADENIE

    Potrebujete:

    Na základ:

    • 250 g maslových sušienok
    • 100 g solených praclíkov
    • 150 g rozpusteného masla

    Na plnku:

    • 100 g masla
    • 130 g trstinového cukru
    • 300 ml smotany na šľahanie (33 %)
    • 2 plátky želatíny
    • 500 g cream cheese (jemného tučného tvarohu alebo syra Philadelphia)
    • 8 lyžíc karamelového salka na potretie

    Na pekanovú posýpku:

    • 90 g masla izbovej teploty
    • 70 g krupicového cukru
    • 125 g hladkej múky
    • 1 lyžička vanilkového extraktu
    • 50 g nasekaných pekanových orechov

    POSTUP:

    1. Urobte základ: Sušienky a praclíky vsypte do mixéra, rozmixujte. Pridajte roztopené maslo a znovu premixujte. Dajte do chladničkystuhnúť na 30 minút.
    2. Uvarte plnku: Do hrnca dajte roztopiť maslo, pridajte trstinový cukor a miešajte, kým sa cukor úplne neroztopí. Prilejte smotanu a za stáleho miešania priveďte do varu. Varte 10-12 minút, kým zmes nezhustne, odstavte a nechajte vychladnúť na 50 °C.
    3. Do misky so studenou vodou namočte želatínové plátky a nechajte ich 10 minút napučať.
    4. Keď je smotanová zmes dostatočne vychladnutá, pridajte želatínové plátky, dobre rozmiešajte a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Ručným šľahačom prešľahajte cream cheese a postupne pridávajte vychladnutú želatínovú zmes. Premiešajte.
    5. Plnku nalejte na pripravený sušienkový základ, vložte do chladničky a nechajte chladiť minimálne 6 hodín, ideálne cez noc.
    6. Zatiaľ pripravte pekanovú posýpku: Rúru dajte vyhriať na 180 °C a plech vyložte papierom na pečenie. Do misy dajte maslo, cukor, múku, vanilkový extrakt a spracujte na mrveničku. Pridajte nasekané pekanové orechy, premiešajte a rozprestrite na plech. Pečte 20 minút dozlatista, plech vyberte z rúry a nechajte zmes vychladnúť. Potom ju rozdrvte na menšie kúsky.
    7. Cheesecake vyberte z chladničky, preložte na servírovací tanier, potrite karamelovým salkom, posypte pekanovou posýpkou, štipkou vločkovej soli a môžete podávať.

    Vyskúšajte viac sladkých receptov z Dobrého jedla: