objednať časopis
všetky kategórie

Milujete karamel? Tak tento recept je presne pre vás!

NEPEČENÝ KARAMELOVÝ CHEESECAKE

Nepečený karamelový cheesecake
Nepečený karamelový cheesecake
Zdroj: Laura Witteková

10-12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 40 MINÚT + CHLADENIE

Potrebujete:

Na základ:

  • 250 g maslových sušienok
  • 100 g solených praclíkov
  • 150 g rozpusteného masla

Na plnku:

  • 100 g masla
  • 130 g trstinového cukru
  • 300 ml smotany na šľahanie (33 %)
  • 2 plátky želatíny
  • 500 g cream cheese (jemného tučného tvarohu alebo syra Philadelphia)
  • 8 lyžíc karamelového salka na potretie

Na pekanovú posýpku:

  • 90 g masla izbovej teploty
  • 70 g krupicového cukru
  • 125 g hladkej múky
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 50 g nasekaných pekanových orechov

POSTUP:

  1. Urobte základ: Sušienky a praclíky vsypte do mixéra, rozmixujte. Pridajte roztopené maslo a znovu premixujte. Dajte do chladničkystuhnúť na 30 minút.
  2. Uvarte plnku: Do hrnca dajte roztopiť maslo, pridajte trstinový cukor a miešajte, kým sa cukor úplne neroztopí. Prilejte smotanu a za stáleho miešania priveďte do varu. Varte 10-12 minút, kým zmes nezhustne, odstavte a nechajte vychladnúť na 50 °C.
  3. Do misky so studenou vodou namočte želatínové plátky a nechajte ich 10 minút napučať.
  4. Keď je smotanová zmes dostatočne vychladnutá, pridajte želatínové plátky, dobre rozmiešajte a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Ručným šľahačom prešľahajte cream cheese a postupne pridávajte vychladnutú želatínovú zmes. Premiešajte.
  5. Plnku nalejte na pripravený sušienkový základ, vložte do chladničky a nechajte chladiť minimálne 6 hodín, ideálne cez noc.
  6. Zatiaľ pripravte pekanovú posýpku: Rúru dajte vyhriať na 180 °C a plech vyložte papierom na pečenie. Do misy dajte maslo, cukor, múku, vanilkový extrakt a spracujte na mrveničku. Pridajte nasekané pekanové orechy, premiešajte a rozprestrite na plech. Pečte 20 minút dozlatista, plech vyberte z rúry a nechajte zmes vychladnúť. Potom ju rozdrvte na menšie kúsky.
  7. Cheesecake vyberte z chladničky, preložte na servírovací tanier, potrite karamelovým salkom, posypte pekanovou posýpkou, štipkou vločkovej soli a môžete podávať.

Viac karamelovej inšpirácie načerpajte v našej galérii TU!

Vyskúšajte viac sladkých receptov z Dobrého jedla:

Sladká výzva - nugátový cheesecake.
Čítajte viac
Do MAKOVO-NUGÁTOVÉHO CHEESECAKEKU ste sa zaľúbili: Tu je recept i fotky, ktoré ste nám poslali
Fantastické briošky u vás doma zmiznú ako nič!
Čítajte viac
Úchvatné DOMÁCE BRIOŠKY: Upečte ich cez víkend podľa RECEPTU priamo z pekárne!
Ryžový nákyp s marhuľami.
Čítajte viac
Upečte si NAJLEPŠÍ NÁKYP: Vďaka radám šéfkuchára sa vám podarí!
Vafle s jogurtom a čučoriedkami
Čítajte viac
Víkendové RAŇAJKY musia byť výnimočné! Pripravte si DOMÁCE VAFLE
SLOVENSKÉ ŠIŠKY
Čítajte viac
Domáce FAŠIANGOVÉ ŠISKY si zvládnu urobiť aj začiatočníci: Skúste tento RECEPT
Kráľovské palacinky stačí opekať len z jednej strany!
Čítajte viac
Ako na KRÁĽOVSKÉ PALACINKY? Aha, stačí ich opiecť len z jednej strany a budú NADÝCHANÉ!
Prečo páliť papier a drevo, keď môžete aj sušenú pomarančovú kôru? Oleje zo šupiek pomarančov sa pri stretnutí s teplom uvoľnia a krásne prevoňajú celú miestnosť.
Čítajte viac
Čo dokážu POMARANČOVÉ ŠUPKY? Veď tie sú hotový poklad!
Pavlovky s mandarínkami.
Čítajte viac
Tortička pre každú lásku: MINI PAVLOVKY s mandarínkami potešia všetkých RECEPT
Valentínska torta.
Čítajte viac
Sladký deň zamilovaných: Na Valentína upečte KOLÁČIKY plné lásky
Tieto tvarohové fánky sú extra jednoduché: Zmiešajte 250 g hladkej múky, 1 lyžicu kryštálového cukru, 
1 lyžičku sódy bikarbóny, 3 lyžice rumu, 125 g jemného tvarohu, 1 vajce, štipku soli a 4 lyžice mlieka. Všetky ingrediencie  dobre vymiešajte na cesto. Z cesta vykrajujte radielkom malé obdĺžniky. V ich strede narežte pozdĺžnu štrbinu a prevlečte cez ňu jeden kraj. V hrnci s hrubým dnom roztopte masť alebo zohrejte olej. Fánky smažte do ružova a ešte teplé ich pocukrujte.
Čítajte viac
Fašiangové dobroty starých mám milujeme: FÁNKY a BOŽIE MILOSTI sú božské!
Pampúchy.
Čítajte viac
Ja som PAMPÚCH, PAMPÚŠIK a na FAŠIANGY nesmiem chýbať ani u vás! RECEPT
Absolútne čokoládový cheesecake.
Čítajte viac
Víkendová sladká bodka: Recepty na LAHODNÉ CHEESECAKE