Karamelové nebesá! Recept na NEPEČENÝ CHEESECAKE je cukrársky orgazmus!
27. 2. 2023, 18:16 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:29)

Zdroj: Laura Witteková
Reklama
Milujete karamel? Tak tento recept je presne pre vás!
Zdroj: Laura Witteková
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Galéria k článku
30 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
SLANÝ KARAMEL môžete VŽDY? Upečte tento FAMÓZNY koláč s DVOMI plnkamiNEPEČENÝ KARAMELOVÝ CHEESECAKE
Zdroj: Laura Witteková
Nepečený karamelový cheesecake
10-12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 40 MINÚT + CHLADENIE
Potrebujete:
Na základ:
- 250 g maslových sušienok
- 100 g solených praclíkov
- 150 g rozpusteného masla
Na plnku:
- 100 g masla
- 130 g trstinového cukru
- 300 ml smotany na šľahanie (33 %)
- 2 plátky želatíny
- 500 g cream cheese (jemného tučného tvarohu alebo syra Philadelphia)
- 8 lyžíc karamelového salka na potretie
Na pekanovú posýpku:
- 90 g masla izbovej teploty
- 70 g krupicového cukru
- 125 g hladkej múky
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 50 g nasekaných pekanových orechov
POSTUP:
- Urobte základ: Sušienky a praclíky vsypte do mixéra, rozmixujte. Pridajte roztopené maslo a znovu premixujte. Dajte do chladničkystuhnúť na 30 minút.
- Uvarte plnku: Do hrnca dajte roztopiť maslo, pridajte trstinový cukor a miešajte, kým sa cukor úplne neroztopí. Prilejte smotanu a za stáleho miešania priveďte do varu. Varte 10-12 minút, kým zmes nezhustne, odstavte a nechajte vychladnúť na 50 °C.
- Do misky so studenou vodou namočte želatínové plátky a nechajte ich 10 minút napučať.
- Keď je smotanová zmes dostatočne vychladnutá, pridajte želatínové plátky, dobre rozmiešajte a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Ručným šľahačom prešľahajte cream cheese a postupne pridávajte vychladnutú želatínovú zmes. Premiešajte.
- Plnku nalejte na pripravený sušienkový základ, vložte do chladničky a nechajte chladiť minimálne 6 hodín, ideálne cez noc.
- Zatiaľ pripravte pekanovú posýpku: Rúru dajte vyhriať na 180 °C a plech vyložte papierom na pečenie. Do misy dajte maslo, cukor, múku, vanilkový extrakt a spracujte na mrveničku. Pridajte nasekané pekanové orechy, premiešajte a rozprestrite na plech. Pečte 20 minút dozlatista, plech vyberte z rúry a nechajte zmes vychladnúť. Potom ju rozdrvte na menšie kúsky.
- Cheesecake vyberte z chladničky, preložte na servírovací tanier, potrite karamelovým salkom, posypte pekanovou posýpkou, štipkou vločkovej soli a môžete podávať.
Vyskúšajte viac sladkých receptov z Dobrého jedla: