Reklama

Recept na jednoduché TEKVICOVÉ ŠIŠKY Z RÚRY: Rozvoňajú celú kuchyňu!

Laura Witteková

Zdroj: Laura Witteková

Reklama

Fantastické šišky si zaručene obľúbi celá rodina! Vy pre ich jednoduchú prípravu a maškrtníci pre ich výbornú chuť!

  • Dĺžka prípravy (min): 35
  • Počet porcií: 20
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 250 g tekvicového pyré (rozmixovaná upečená tekvica)
  • 2 ks vajcia
  • 60 ml oleja
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • 60 ml smotany na šľahanie
  • 230 g hladkej múky
  • 40 g krupicového cukru
  • 80 g trstinového cukru
  • 2 lyžice kypriaceho prášku
  • štvrť spoon sódy bikarbóny";i:10;s:27:"1,5 lyžica mletej škorice";i:11;s:27:"1 lyžica mletého zázvoru";i:12;s:50:"1 ks trištvrte lyžičky mletého nového korenia";i:13;s:14:"pol spoon soli

Na polevu:

  • 1 lyžica masla
  • 60 ml javorového sirupu
  • 2 lyžice smotany na šľahanie
  • 100 g práškového cukru
  • 1 ks maslo na vymazanie formičiek

Postup

Krok 1

V mise zmiešajte pyré, vajcia, olej, vanilkový extrakt a smotanu na šľahanie.

Krok 2

V druhej mise zmiešajte všetky sypké suroviny: múku, oba cukry, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, koreniny a soľ. Zmes prisypte k tekutým surovinám a dobre premiešajte, nie však dlho. 

Krok 3

Cesto rozdeľte do vymastených formičiek na donuty alebo mafiny. Pečte v rúre vyhriatej na 160 °C asi 15 minút.

Krok 4

Kým šišky vychladnú, pripravte polevu: V hrnčeku roztopte maslo, pridajte javorový sirup a smotanu. Prehrejte a odstavte. Potom do polevy prisypte práškový cukor, dobre rozmiešajte.

Krok 5

 Šišky polejte polevou, nechajte zaschnúť a podávajte.