Recept na jednoduché TEKVICOVÉ ŠIŠKY Z RÚRY: Rozvoňajú celú kuchyňu!
20. 2. 2023, 6:16 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:29)

Zdroj: Laura Witteková
Fantastické šišky si zaručene obľúbi celá rodina! Vy pre ich jednoduchú prípravu a maškrtníci pre ich výbornú chuť!
- Dĺžka prípravy (min): 35
- Počet porcií: 20
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 250 g tekvicového pyré (rozmixovaná upečená tekvica)
- 2 ks vajcia
- 60 ml oleja
- 1 lyžica vanilkového extraktu
- 60 ml smotany na šľahanie
- 230 g hladkej múky
- 40 g krupicového cukru
- 80 g trstinového cukru
- 2 lyžice kypriaceho prášku
- štvrť spoon sódy bikarbóny";i:10;s:27:"1,5 lyžica mletej škorice";i:11;s:27:"1 lyžica mletého zázvoru";i:12;s:50:"1 ks trištvrte lyžičky mletého nového korenia";i:13;s:14:"pol spoon soli
Na polevu:
- 1 lyžica masla
- 60 ml javorového sirupu
- 2 lyžice smotany na šľahanie
- 100 g práškového cukru
- 1 ks maslo na vymazanie formičiek
Postup
Krok 1
V mise zmiešajte pyré, vajcia, olej, vanilkový extrakt a smotanu na šľahanie.
Krok 2
V druhej mise zmiešajte všetky sypké suroviny: múku, oba cukry, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, koreniny a soľ. Zmes prisypte k tekutým surovinám a dobre premiešajte, nie však dlho.
Krok 3
Cesto rozdeľte do vymastených formičiek na donuty alebo mafiny. Pečte v rúre vyhriatej na 160 °C asi 15 minút.
Krok 4
Kým šišky vychladnú, pripravte polevu: V hrnčeku roztopte maslo, pridajte javorový sirup a smotanu. Prehrejte a odstavte. Potom do polevy prisypte práškový cukor, dobre rozmiešajte.
Krok 5
Šišky polejte polevou, nechajte zaschnúť a podávajte.