Reklama

Jarné polievky, ktoré vám dodajú energiu a potešia chuťové poháriky!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    POLIEVKA pre každé znamenie: Ktorá by vám mala chutiť najviac?
    Mrkvová polievka so zázvorom – krémová, voňavá a plná vitamínov.

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Mrkvová polievka so zázvorom – krémová, voňavá a plná vitamínov.

    Mrkvová polievka so zázvorom

    Táto polievka je ideálna na jar, keď sa naše telo potrebuje nabiť vitamínmi a zahriať po chladných ranných či večerných hodinách. Kombinácia sladkej mrkvy a jemne pikantného zázvoru vytvára lahodnú harmóniu chutí, ktorá povzbudí imunitný systém a dodá telu energiu.

    Potrebujete:

    • 500 g mrkvy
    • 1 menšia cibuľa
    • 1 strúčik cesnaku
    • 750 ml zeleninového vývaru
    • 1 cm čerstvého zázvoru (nastrúhaného)
    • 1 lyžica olivového oleja
    • 50 ml smotany na varenie (voliteľné, pre jemnejšiu chuť)
    • Soľ, čierne korenie podľa chuti
    • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

    Postup:

    1. Mrkvu ošúpte a nakrájajte na menšie kúsky, aby sa rýchlejšie uvarila. Cibuľu a cesnak olúpte a nakrájajte nadrobno. Zázvor ošúpte a nastrúhajte na jemnom strúhadle.
    2. V hrnci rozohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Restujte na miernom ohni približne 3 – 5 minút, kým nezačne sklovatieť. Následne pridajte nasekaný cesnak a nastrúhaný zázvor a restujte ešte asi 1 minútu, aby sa uvoľnili ich arómy.
    3. Do hrnca pridajte nakrájanú mrkvu a premiešajte, aby sa krásne obalila v cibuľovo-zázvorovej zmesi. Zalejte zeleninovým vývarom a nechajte variť približne 20 minút, kým mrkva úplne nezmäkne.
    4. Keď je mrkva mäkká, polievku odstavte z ohňa a rozmixujte ponorným mixérom do hladkej krémovej konzistencie. Ak ju chcete ešte jemnejšiu, môžete ju precediť cez jemné sitko. Ak máte radi krémové polievky, pridajte smotanu na varenie a dobre premiešajte.
    5. Polievku dochuťte soľou a čerstvo namletým čiernym korením podľa chuti. Servírujte ju horúcu a ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou. Skvele sa k nej hodia opečené chrumkavé krutóny alebo pár tekvicových semienok.

    Strana

    2/4

    Autor článku

    Začínala na webe pre Plus JEDEN DEŇ a po ukončení vysokej školy nastúpila ako webová editorka pre Nový Čas pre ženy. Časom si okrem ženských tém vyskúšala aj prácu na hobby weboch Dobré jedlo či Lepšie bývanie a zapáčilo sa jej to. Rada píše o všetkom, čo ju zaujíma.
    Reklama