Reklama

Báječné CUKETOVÉ PLACKY: Chutia perfektne aj ako fašírky na výlet!

Cuketové placky s mrkvou chutia úžasne.

Zdroj: shutterstock

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Tieto placky sú geniálne! Chutia skvelo a ľahko ich zabalíte do ruksaka aj ako parádne fašírky.

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Najlepšie RYBACIE GUĽKY, aké sme kedy jedli: Máme RECEPT!
    Zdroj: NMH

    Kľudne ich totiž môžete urobiť aj ako fašírky. Cuketo-mrkvovú hmotu tvarujte do guliek, tie obaľte v strúhanke a opečte na panvici s olejom alebo aj v rúre. Deťom ich ponúknite so zemiakovou kašou a uhorkovým šalátom. Alebo im fašírky zabaľte na ďalší prázdninový výlet. Dobrú chuť!

    Zdroj: shutterstock

    Chutia úžasne!

    Cuketovo-mrkvové placky

    15 KUSOV, PRÍPRAVA 35 MINÚT

    Potrebujete:

    • 3 stredné cukety
    • 2 menšie mrkvy
    • 3 strúčiky cesnaku
    • 2-3 vajcia
    • sušený majorán (oregano)
    • za 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
    • hladká špaldová múka (6-7 lyžíc, podľa šťavnatosti cukiet)
    • soľ, korenie
    • olej na vysmážanie

    POSTUP:

    1. Cukety dobre umyte (nemusíte ich šúpať), nahrubo nastrúhajte, osoľte, premiešajte a nechajte 15 minút postáť. Keď pustia šťavu, poriadne ich vyžmýkajte. Potom k cukete pridajte nastrúhanú mrkvu aj cesnak, vajcia, majorán,  vňať, korenie a premiešajte. Postupne podľa potreby zapracujte múku, aby ste dostali plackové cesto.
    2. Na panvici s rozohriatým olejom opekajte placky z oboch strán do zlatohneda. Papierovými obrúskami z nich odsajte tuk a podávajte so sviežim dipom, napríklad zo smotany a z mladej cibuľky. Nech vám chutia!

    Náš tip: Do cesta môžete nastrúhať aj 1 - 2 zemiaky.

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.