Báječné CUKETOVÉ PLACKY: Chutia perfektne aj ako fašírky na výlet!
30. 6. 2024, 6:04

Zdroj: shutterstock
Reklama
Tieto placky sú geniálne! Chutia skvelo a ľahko ich zabalíte do ruksaka aj ako parádne fašírky.
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
21 fotografiíPrejsť do galérie
Kľudne ich totiž môžete urobiť aj ako fašírky. Cuketo-mrkvovú hmotu tvarujte do guliek, tie obaľte v strúhanke a opečte na panvici s olejom alebo aj v rúre. Deťom ich ponúknite so zemiakovou kašou a uhorkovým šalátom. Alebo im fašírky zabaľte na ďalší prázdninový výlet. Dobrú chuť!
Zdroj: shutterstock
Chutia úžasne!
Cuketovo-mrkvové placky
15 KUSOV, PRÍPRAVA 35 MINÚT
Potrebujete:
- 3 stredné cukety
- 2 menšie mrkvy
- 3 strúčiky cesnaku
- 2-3 vajcia
- sušený majorán (oregano)
- za 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- hladká špaldová múka (6-7 lyžíc, podľa šťavnatosti cukiet)
- soľ, korenie
- olej na vysmážanie
POSTUP:
- Cukety dobre umyte (nemusíte ich šúpať), nahrubo nastrúhajte, osoľte, premiešajte a nechajte 15 minút postáť. Keď pustia šťavu, poriadne ich vyžmýkajte. Potom k cukete pridajte nastrúhanú mrkvu aj cesnak, vajcia, majorán, vňať, korenie a premiešajte. Postupne podľa potreby zapracujte múku, aby ste dostali plackové cesto.
- Na panvici s rozohriatým olejom opekajte placky z oboch strán do zlatohneda. Papierovými obrúskami z nich odsajte tuk a podávajte so sviežim dipom, napríklad zo smotany a z mladej cibuľky. Nech vám chutia!
Náš tip: Do cesta môžete nastrúhať aj 1 - 2 zemiaky.