Výborná DOMÁCA PAPRIKOVÁ NÁTIERKA: Sladko-pikantná dobrota na chlebík stojí za vyskúšanie!
24. 6. 2024, 20:03 (aktualizované: 24. 6. 2024, 20:04)

Zdroj: shutterstock
Reklama
Papriková nátierka, presnejšie paprikový džem vás zaujme svojou sladko-pikantnou chuťou. Vyčleňte si naň zopár paprík a určite ho vyskúšajte! Na čerstvom pečive, alebo na hrianke sa bude vynímať!
Zdroj: SHUTTERSTOCK
Zdroj: Laura Witteková
Zdroj: Laura Witteková
Galéria k článku
19 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Čo má viac vitamínu C? Tabletka, pomaranč alebo paprika?Paprikový džem
Recept priniesol portál Záhradkár.
Potrebujete:
- 7 červených čili papričiek
- 4 špicaté červené papriky (kapie)
- 500 ml jablčného octu
- 1 kg želírovacieho cukru (2 : 1)
Zdroj: shutterstock
Pikantný paprikový džem sa hodí k rôznym syrom, na bagety, k varenému či údenému mäsu, ako dochucovadlo omáčok a marinád.
POSTUP:
- Čili papričky a červené papriky zbavte jadrovníka, semien a nakrájajte na menšie kúsky. Vložte ich do mixéra a podrvte nadrobno.
- Do hrnca nasypte želírovací cukor a nalejte jablčný ocot. Cukor na miernom ohni nechajte rozpustiť. Potom pridajte rozmixovanú paprikovú hmotu.
- Za občasného miešania povarte asi 15 minút. Odstavte z ohňa a nechajte pol hodinu postáť v hrnci. Počas toho, ako bude džem chladnúť, bude aj hustnúť.
- Rozdeľte ho do vysterilizovaných pohárov a dobre uzatvorte. Ak chcete, hotový džem môžete pre istotu sterilizovať v zaváracom hrnci.