Reklama

Výborná DOMÁCA PAPRIKOVÁ NÁTIERKA: Sladko-pikantná dobrota na chlebík stojí za vyskúšanie!

Pikantný paprikový džem sa hodí k rôznym syrom, na bagety, k varenému či údenému mäsu, ako dochucovadlo omáčok a marinád.

Zdroj: shutterstock

Reklama

Papriková nátierka, presnejšie paprikový džem vás zaujme svojou sladko-pikantnou chuťou. Vyčleňte si naň zopár paprík a určite ho vyskúšajte! Na čerstvom pečive, alebo na hrianke sa bude vynímať!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Čo má viac vitamínu C? Tabletka, pomaranč alebo paprika?

    Paprikový džem

    Recept priniesol portál Záhradkár.
    Potrebujete:

    • 7 červených čili papričiek
    • 4 špicaté červené papriky (kapie)
    • 500 ml jablčného octu
    • 1 kg želírovacieho cukru (2 : 1)

    Zdroj: shutterstock

    Pikantný paprikový džem sa hodí k rôznym syrom, na bagety, k varenému či údenému mäsu, ako dochucovadlo omáčok a marinád.

    POSTUP:

    1. Čili papričky a červené papriky zbavte jadrovníka, semien a nakrájajte na menšie kúsky. Vložte ich do mixéra a podrvte nadrobno.
    2. Do hrnca nasypte želírovací cukor a nalejte jablčný ocot. Cukor na miernom ohni nechajte rozpustiť. Potom pridajte rozmixovanú paprikovú hmotu.
    3. Za občasného miešania povarte asi 15 minút. Odstavte z ohňa a nechajte pol hodinu postáť v hrnci. Počas toho, ako bude džem chladnúť, bude aj hustnúť.
    4. Rozdeľte ho do vysterilizovaných pohárov a dobre uzatvorte. Ak chcete, hotový džem môžete pre istotu sterilizovať v zaváracom hrnci.