Reklama

Bude to chrumkavé: Pečený biely a fialový karfiol so strúhankou

Reklama

Bude to chrumkavé: Pečený biely a fialový karfiol so strúhankou

  • Dĺžka prípravy (min): 30
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks menší biely karfiol
  • 1 ks menší fialový karfiol
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 1 ks citrón
  • 1 ks soľ
  • 100 g masla
  • 200 g čerstvej strúhanky

Postup

Krok 1

Karfiol rozoberte na ružičky, opláchnite a vložte do hrnca s vriacou vodou na 5 minút. Potom ho preložte do zapekacej nádoby, pokvapkajte olivovým olejom zmiešaným so šťavou z polovice citróna, osoľte a ľahko premiešajte.

Krok 2

Na panvici rozpustite maslo a opečte na ňom strúhanku do zlatista. Potom ňou zasypte karfiol v zapekacej nádobe a vložte do rúry vyhriatej na 190 °C. Pečte asi 15 minút. Hotové jedlo obložte zelenými karfiolovými listami.