Bude to chrumkavé: Pečený biely a fialový karfiol so strúhankou
14. 11. 2017, 13:27 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:16)

Reklama
Bude to chrumkavé: Pečený biely a fialový karfiol so strúhankou
- Dĺžka prípravy (min): 30
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks menší biely karfiol
- 1 ks menší fialový karfiol
- 4 lyžice olivového oleja
- 1 ks citrón
- 1 ks soľ
- 100 g masla
- 200 g čerstvej strúhanky
Postup
Krok 1
Karfiol rozoberte na ružičky, opláchnite a vložte do hrnca s vriacou vodou na 5 minút. Potom ho preložte do zapekacej nádoby, pokvapkajte olivovým olejom zmiešaným so šťavou z polovice citróna, osoľte a ľahko premiešajte.
Krok 2
Na panvici rozpustite maslo a opečte na ňom strúhanku do zlatista. Potom ňou zasypte karfiol v zapekacej nádobe a vložte do rúry vyhriatej na 190 °C. Pečte asi 15 minút. Hotové jedlo obložte zelenými karfiolovými listami.