Zavárané PARADAJKY budú hviezdou vašej komory! Super RECEPT z posledných paradajok
26. 9. 2023, 15:31 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:31)

Zdroj: Gurmet
Reklama
Naložte paradajky do pohára a odložte do komory. Keď sa k nim po čase vrátite a ochutnáte, onemiete z tej dobroty!
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo
Galéria k článku
48 fotografiíPrejsť do galérie
ZAVÁRANÉ PARADAJKY
1 ZAVÁRACÍ POHÁR (750 ML), PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 10 MINÚT, ODLEŽANIE 4 TÝŽDNE
Zdroj: Gurmet
Zavárané paradajky
Potrebujete:
- 500 g cherry paradajok
- 6-8 lístkov mäty
Na ovocný ocot:
- 1 liter jablčného octu
- 75 ml jablkovej šťavy
- 2 lyžičky celého čierneho korenia
- 1 lyžička celého nového korenia
- pol lyžičky celých klinčekov
- 2 lyžičky celého koriandra
- kúsok celej škorice
- čili podľa chuti
POSTUP:
- Tekutiny na ovocný ocot pomaly priveďte do varu. Ak sa vytvorí pena, odstráňte ju dierovanou lyžicou. Keď zmes zovrie, pridajte koreniny a varte 10 minút. Ocot sa môže hneď použiť na zaváranie, ale skvelý je aj do šalátov. V tom prípade ho nalejte do čistej fľaše a skladujte v suchu a tme.
- Paradajky niekoľkokrát popichajte špáradlom. Poukladajte ich do čistého zaváracieho pohára a zalejte octom tak, aby hladina siahala asi 2,5 cm nad paradajky. Uzatvorte a nechajte 4-6 týždňov odstáť. Po otvorení uschovajte v chladničke.