Reklama

Zavárané PARADAJKY budú hviezdou vašej komory! Super RECEPT z posledných paradajok

Zavárané paradajky

Zdroj: Gurmet

Reklama

Naložte paradajky do pohára a odložte do komory. Keď sa k nim po čase vrátite a ochutnáte, onemiete z tej dobroty!

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Poďte s nami piecť neobyčajné JABLKOVÉ DEZERTY: Tieto sú božské!

    ZAVÁRANÉ PARADAJKY

    1 ZAVÁRACÍ POHÁR (750 ML), PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 10 MINÚT, ODLEŽANIE 4 TÝŽDNE

    Zdroj: Gurmet

    Zavárané paradajky

    Potrebujete:

    • 500 g cherry paradajok
    • 6-8 lístkov mäty

    Na ovocný ocot:

    • 1 liter jablčného octu
    • 75 ml jablkovej šťavy
    • 2 lyžičky celého čierneho korenia
    • 1 lyžička celého nového korenia
    • pol lyžičky celých klinčekov
    • 2 lyžičky celého koriandra
    • kúsok celej škorice
    • čili podľa chuti

    POSTUP:

    1. Tekutiny na ovocný ocot pomaly priveďte do varu. Ak sa vytvorí pena, odstráňte ju dierovanou lyžicou. Keď zmes zovrie, pridajte koreniny a varte 10 minút. Ocot sa môže hneď použiť na zaváranie, ale skvelý je aj do šalátov. V tom prípade ho nalejte do čistej fľaše a skladujte v suchu a tme.
    2. Paradajky niekoľkokrát popichajte špáradlom. Poukladajte ich do čistého zaváracieho pohára a zalejte octom tak, aby hladina siahala asi 2,5 cm nad paradajky. Uzatvorte a nechajte 4-6 týždňov odstáť. Po otvorení uschovajte v chladničke.