Zaveste nad oheň kotlík a pripravte si skvelé lečo. K špekáčikom pripravte rýchle dipy, z ktorých budú vaši hladoši paf a nakoniec im upečte fantastický dezert. Rovno vonku pri ohni...
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo sa uvarí samo. A potom začne veľká hostina!
Zdroj: Gurmet
6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 35 MINÚT
Potrebujete:
- 1 cibuľa
- 6 farebných paprík
- 4 paradajky
- 4 vajcia
- 150 g klobásy (čabianskej)
- petržlenová vňať na ozdobu
- soľ, mleté čierne korenie
- olej (masť)
POSTUP:
- Cibuľu očistite a nakrájajte nadrobno. Papriky a paradajky nakrájajte na kúsky. V hrnci rozohrejte olej a cibuľu orestujte. Pridajte papriky a paradajky a tiež ich opečte. Osoľte a okoreňte.
- Zelenina pomerne rýchlo pustí dosť vody, takže ju za občasného premiešania duste dostatočný čas, aby sa odparila. Podľa zrelosti plodov to bude trvať 15 až 25 minút.
- Kým sa zelenina dusí, klobásu nakrájajte na kolieska. V panvici rozohrejte olej a opečte ju dozlatista. Čabiansku je lepšie opiecť osobitne, niektoré druhy pustia dosť oleja a lečo by bolo príliš mastné. Ak lečo pripravujete v kotlíku, pridajte údeninu už k cibuli a vyberte takú, ktorá nepustí toľko tuku.
- Klobásku vmiešajte k zelenine, pridajte vajcia a miešajte, kým sa nespoja s ostatnými surovinami. Nemalo by to trvať viac než niekoľko minút. Hotové lečo ozdobte nakrájanou petržlenovou vňaťou a podávajte s chlebom.
Článok pokračuje na ďalšej strane >>>